SIGNAL MATEJEVOG TELEFONA DETEKTOVAN 2 METRA ISPOD VODE? Novi detalji u potrazi za nestalim Splićaninom

Autor: Republika

Hronika

11.01.2022

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor Kurira objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

SIGNAL MATEJEVOG TELEFONA DETEKTOVAN 2 METRA ISPOD VODE? Novi detalji u potrazi za nestalim Splićaninom

Foto: e/stock/printskrin

Prema rečima našeg sagovornika, telefon može da daje signal iako je u vodi.

- Telefon, pogotovo ovi noviji modeli, ako upadne u vodu može da daje signal. Međutim, samo ukoliko se nalazi na dubini do dva metra. Ukoliko padane dublje, signal se gubi i nažalost ne može da se locira - objašnjava naš sagovornik:

- Moguće je da je registrovan upravo na Velikom ratnom ostrvu jer je tu voda plića i mogao je da pošalje signal.

Kako Kurir saznaje, potraga je premeštena ka Smederevu, jer je sumnja da ukoliko je Matej ušao u Savu, da ga je voda odnela ka Dunavu.

Republika

Foto: Republika.rs

Potraga za Perišom

- Rečna policija i ronioci premestili su svoju potragu u smeru ka Smederevu, a sada su kod Bele stene. Iako je sada zbog veoma loših vremenskih uslova potraga otežana, oni ne nameravaju da odustanu od potrage za Splićaninom - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Voda je izuzetno hladna, sada u ovom trenutku ona je tri do četri stepena iznad nule. Takođe, voda je mutna i to dodatno otežava roniocima posao. Nije bezbedno da ulaze u takvu vodu, ali oni su veliki profesionalci.

U jutarnjem programu televizije Kurir, na temu nestanka mladića iz Splita, gosti su bili analitičar sa Instituta za uporedno pravo Mina Zirojević i stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović iz kriminalnog centra DBA.

Republika

Foto: Republika.rs

Potraga za Matejom Perišom

Oni su istakli su da telefon nestalog Mateja, koji je lociran u vodi znači mnogo za istragu i navode da ga je voda zbog hladnijeg vremena uređaj tek sad izbacila na površinu.

- Saradnja između dve-tri i više zemalja nije toliko neobična, a uostalom postoji i Interpol da bi se informacije što brže podelile. Prijatelji Mateja Periša su se vratili u Hrvatsku i trenutno jedino putem ove saradnje možemo doći do informacija koje su važne za istragu. Telefon je lakši i zato je pre isplivao. To ne znači da je baš na tom mestu telo. Telo je teže. U hladnijim vremenskim prilikama, kad je voda ispod 5 stepeni, tela duže borave u vodi - rekao je Antonović u jutarnjem programu.

Zirojević smatra da to ne znači da se Matej zapravo utopio i navodi da postoji mogućnost da je bacio telefon, a da je uređaj tek sad isplivao.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mira

11.01.2022 19:46

I sama sam roditelj dece malo starijih od ovog momka. Ne mogu da zamislim, brigu, ocaj, nemoc njegovih roditelja. Daj Boze da je ziv, ali tesko! Posle 11 dana potrage javio bi se, naislo bi se na neki trag. Davno, pre 20-tak godina moje komsije su nocu prevozile u camcu drva preko Dunava i camac se prevrnuo. Obojica su se udavili. Jednom je telo isplivalo posle par meseci a drugo nikada nije pronadjeno.

Darko

12.01.2022 00:55

Koji je to telefon kome baterija traje 11 dana bez punjenja i koji je vodootporan? Nemojte nas zajebavati. Lepo recite da niste u stanju da saznate šta se desilo.