DŽONIĆU PRETI DOŽIVOTNA KAZNA: Završeno veštačenje osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić

Autor:

Hronika

10.01.2022

17:38

Goran Džonić protiv koga Više javno tužilaštvo u Nišu sprovodi istragu zbog teškog ubistva tročlane porodice Đokić, ovaj zločin izvršio je u uračunljivom stanju.

DŽONIĆU PRETI DOŽIVOTNA KAZNA: Završeno veštačenje osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić

Facebook

Kako saznajemo, veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod Goran Džonića ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj, koji je uticao na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela.

Facebook

Goran Džonić

 

Ovaj nalaz je ključan zbog odluke o krivičnoj sankciji. Posle ovog nalaza jasno je da Džonić može da dobije doživotnu robiju, te je isključena mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imao pravo da je ustanovljeno da je neuračunljiv.

On je tokom istrage pokušavao da se "napravi lud", ponašao se iracionalno, menjao raspoloženja, smejao se dok je pričao o ubistvu ali mu taktika nije uspela. Ovaj nalaz je u potpunosti onemogućio dalju ovakvu njegovu odbranu – navode naši sagovornici upoznati sa slučajem.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading