JAVIO NAM SE MATEJEV DRUG: Neću da čitam gluposti, NEPODNOŠLJIVO JE! SVE SAM REKAO POLICIJI!

Autor: Republika

Hronika

10.01.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Splićanina Mateja Periše (27) nema već 11 dana, a njegovi prijatelji i dalje ne žele da otkriju šta je prethodilo njegovom nestanku. To unosi dodatnu sumnju u ovaj slučaj.

JAVIO NAM SE MATEJEV DRUG: Neću da čitam gluposti, NEPODNOŠLJIVO JE! SVE SAM REKAO POLICIJI!

Foto: e/stock/printskrin

Pojedini mladići iz tog društva ne žele uopšte da odgovaraju na pitanja medija, a neki su i veoma drski u komunikaciji s novinarima.

Matej je, da podsetimo, nestao 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" i otad je čitav region na nogama.

Matejev prijatelj s kojim se kobne noći provodio u Beogradu samo nedelju dana nakon nestanka druga na društvenoj mreži delio je objavu u kojoj nazdravlja vinom, a kada su ga naše novinarke nakon toga ljubazno pitale za izjavu, on je bio veoma drzak prema njima.

- Daj mi samo jedan dobar razlog da te odmah ne blokiram - rekao je on našoj koleginici u glasovnoj poruci, a onda je blokirao pre nego što je stigla da mu odgovori.

Isto se desilo i drugoj novinarki Srpskog telegrafa kojoj se usred čitave agonije narugao.

- Šta ti misliš? To bi ti trebalo da znaš kao novinarka - rekao je Splićanin koji se na društvenoj mreži Instagram potpisuje kao Vicenco Sopta, a onda je i nju blokirao pre nego što mu je napisala sledeću poruku.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ/printscreen

 

I M.B, koji je takođe bio sa Perišem i još petoricom drugova u društvu, odbija komunikaciju s javnošću.

- Ja sam Matejev drug, bio sam s njim u Beogradu i ostavio sam broj telefona na društvenim mrežama ukoliko neko bude hteo da nam javi informacije o njemu. Svima nam je preteško. Ne zanima me medijska pažnja i neću ništa da pričam za novine. Sve što sam imao, rekao sam policiji. Nepodnošljivo mi je da čitam gluposti koje se pišu o mom drugu - izjavio je Miro Bokšić za Srpski telegraf, a onda spustio slušalicu.

Niko od njih nema odgovor na pitanje: "Da li je moguće da niko od vas šestorice baš ništa ne zna o nestanku Mateja?"

Jedini dokazi o nestanku mladog Splićanina su video-snimci nadzornih kamera koje su zabeležile da je od kluba "Gotik" trčao ulicama do savske promenade i spustio se stepenicama ka Savi, gde mu se gubi svaki trag.

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović nije optimističan po pitanju o slučaju koji potresa ceo region.

- Na snimcima se vidi da mladić bukvalno beži sam od sebe jer nije snimljen neko ko ga juri. Izgleda da je, nažalost, bio pod dejstvom nekih psihoaktivnih supstanci, zbog kojih je imao maniju gonjenja i osećaj da je u životnoj opasnosti, koji su ga terali da trči. To mogu biti sve sintetičke droge poput svih vrsta amfetamina, koji su vrlo jeftini i brzo deluju, kao i ekstazi i spid. Realnost je da je bio sam u toj jurnjavi i da se možda u njoj ili povredio i upao u reku ili čak i negde sakrio. To može biti i neki šaht, na primer, u kojem je mogao da se smrzne nasmrt, kada ga je prošlo dejstvo narkotika. Sudeći prema svim dokazima dosad, mladić teško da je živ, nažalost. Očekujem da će u narednih pet-šest dana biti nađen ili da će bar biti razrešena ta misterija o njemu - rekao je Nicović za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

10.01.2022 15:41

Laže lažov. Da kaže šta su mu stavili u piće pa mladić poludeo. Možda drogu za silovanje.

Odgovori 13 0