PONAŠANJE MATEJEVIH PRIJATELJA JE VEOMA SUMNJIVO: Stručnjak ukazuje na njihove čudne izjave i upitne poteze nestalog Splićanina

Autor:

Hronika

10.01.2022

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost, smatra da prijatelji Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u Beogradu, možda još dosta toga kriju.

PONAŠANJE MATEJEVIH PRIJATELJA JE VEOMA SUMNJIVO: Stručnjak ukazuje na njihove čudne izjave i upitne poteze nestalog Splićanina

Foto: Facebook, ST-V.Lukić

Mladić iz Splita, podsetimo, nestao je pre 11 dana u Beogradu, u noći između 30. i 31. decembra, kad mu se gubi svaki trag. Matejeva sudbina za sada je nepoznata, a postoje određene sumnje da se mladić utopio.

- Gde je taj telefon nestao? Policija mora da veštači bazne stanice i to bi pomoglo da se sazna ne samo gde se poslednji put kretao već i sa kim je poslednji put razgovarao. U medijima nije pisano u kom je trenutku telefon poslednji put viđen, niti da li je ukraden. Danas ako je ukraden telefon više nije bitno da li je isključen, jer bi se i takav našao, već mu se blokiraju sve bazne stanice, vrši se ometanje. Ako njegov telefon ne daje signale, da li to znači da je ukraden - upitala je Mišev u jutarnjem programu Kurir televizije.

Navodi da je ponašanje njegovih prijatelja sa kojima je došao u novogodišnji provod u Beograd veoma sumnjivo.

- Videli su jaknu koju je ostavio, a znali su da je izašao, iako su u drugoj državi. Mnogo njihovih čudnih izjava i pritom i to da se čekalo čak 16 sati da bi prijavili nestanak svog druga. Pojavio se snimak gde Matejev drugar tvrdi da kamera ispred "Gotika" nije radila. On to nije mogao da zna - rekla je Mišev.

Republika

Foto: printscreen/Kurir TV

Gordana Mišev

Osvrnula se i na snimak na kome se vidi kako Matej trči u nadi da će uhvatiti taksi.

- Trči i zaustavlja taksi, koji ga odbija, potom pored njega prođe sledeći taksi, ali ga ne zaustavlja, već samo prolazi pored njega trčeći. Tu se već vidi da je dečko bio pod uticajem nekih opijata i nije znao šta radi već samo trči u jednom pravcu - rekla je Mišev.

Naglašava da je trenutno najvažnije ispitati Matejeve prijatelje i izvući konkretne informacije kako i šta je bilo i dodaje da bi za istragu veoma dobro bilo da se pronađe njegov telefon.

- Jesu prošli poligraf, ali pitanje je šta ih je policija ispitivala. Veoma brzo su vraćeni u Hrvatsku, mada to razumem, jer nisu hteli da politizuju ceo slučaj i prave neku veću aferu. Imamo i to da njegov prijatelj kaže da je Matej prijatelj sa Filipom Zavadlavom koji je narko diler u Hrvatskoj. To može da ima veze sa ovim slučajem, a i ne mora. Najvažnije je ispitati njegove prijatelje. Zašto su čekali 6 popodne? Prema pisanju nekih medija droga je pronađena i u hotelu. To znači da su čekali da se očiste. Mislim da mnogo više odmažu nego što pomažu - istakla je Gordana Mišev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Lili

10.01.2022 09:08

Njegov prijatelj Filip nije bio Narko diler

Odgovori 47 11
Ana

10.01.2022 12:02

@Lili - Tačno. Plasira se puno netačnih informacija.

Odgovori 28 10
Pedja78

10.01.2022 09:40

Dečko koji nikad ne bi uzeo drogu drogiran nestaje. Njegovi drugari kojima je u sobi i kolima nađena droga se prave blesavi. Meni se cini da su mu oni bez njegovog znanja dali nešto, pa se sad ukrali jer njega nema. Najverovatnije je da je zbog mešanja alkohola i droge pobrljavio i uradio neku glupost koja ga je koštala života.

Odgovori 84 26
black mirror

11.01.2022 10:44

Oni mu nisu prijatelji. Došao je sa 6 drugara i ostao sam na ovom svetu. Ni jedan od njih šestorica se posle pola sata, sat nije setio da pita šta je s njim a ne posle 16 sati. Koliko treba da budeš sebičan samoživ pa da budeš takav. Ta neka priča za opravdanje da je kao možda smuvao neku devojku pa je zato nestao, pa to više spada za rubriku ribolovačke priče. Koliko su bili odvaljeni da nisu znali šta se dešava? Koliko je realno da se on zakačio sa nekim, a da oni to ne znaju? Nije realno. Ako oni ništa ne znaju znači nije se ni sa kim zakačio. Lutao je ulicama bez cilja kao da nije pri čistoj svesti.

Odgovori 58 12