ŠTA AKO SE MATEJ PERIŠ NE NAĐE, NI ŽIV NI MRTAV!? Zakon po tom pitanju i više nego jasan!

Autor:

Hronika

08.01.2022

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska policija već danima traga za Matejem Perišem (27) iz Splita koji je nestao u ranu zoru 31. decembra u Beogradu.

ŠTA AKO SE MATEJ PERIŠ NE NAĐE, NI ŽIV NI MRTAV!? Zakon po tom pitanju i više nego jasan!

Foto: Facebook, ST-V.Lukić

Najgora opcija je da Matej, živ ili mrtav nikad ne bude pronađen.

Zakon, bar srpski, je u tom slučaju jasan i predviđa da ukoliko se o nestaloj osobi pet godina ne zna ništa, onda se ona proglašava mrtvom.

Više o zakonskoj proceduri po ovom pitanju, možete pročitati ovde.

Matej Periš (27) iz Splita, podsetimo, nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" kad mu se izgubio svaki trag.

Policija, uključujući i ronioce Žandarmerije, danima pretražuje Savu i Dunav i okolinu jer se na snimcima nadzornih kamera vidi da je nakon izlaska iz kluba u jednom momentu sišao niz stepenice na keju i to navodno sa namerom da obavi nuždu.

Pojavili su se i brojni snimci na kojima se Matej vidi kako u noći nestanka trči okolnim ulicama. Pojavio se i snimak na kome se nepoznata osoba vidi kako otprilike u to vreme pliva Savom, ali za sada nema potvrde da je u pitanju nestali Splićanin.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading