OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA MATEJEM PERIŠEM!

Autor:

Hronika

08.01.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za 27-ogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem nestalim u Beogradu pre nedelju dana i dalje traje, ali zasad bez rezultata.

OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA MATEJEM PERIŠEM!

Foto: printscreen

Kao i svakoga dana, privremeno je prekinuta do idućega jutra, a sledećih par dana zbog ranije najavljenih loših vremenskih prilika, odnosno kiše i snega, privremena obustava mogla bi i duže potrajati.

U svakom slučaju, policija i tužilaštvo nastavljaju svoj posao, a u potragu se uključio i Interpol.

Aktualne zvanične informacije s javnošću je podelio hrvatski ambasador u Srbiji Hido Biščević u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem koji u glavnom gradu prati potragu na terenu.

- Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i s obzirom na to da je prošao već osmi dan sve je teže govoriti o ovom slučaju. Mi smo u kontaktu s policijom i moram naglasiti da policija, kao što je rekao i Matejev otac, profesionalno i predano radi svoj posao - istaknuo je Biščević.

Što se tiče mogućnosti da srpska policija proceni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko  Ambasade Hrvatske u Srbiji, ali i da je teško proceniti koliko bi to trajalo jer zavisi i od toga šta bi srpska policija tražila.

Matejev otac je bio u hrvatskoj ambasadi, potvrdio je Biščević:

- Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopše pretpostaviti kako se on oseća. Razmenili smo brojeve telefona i poruke, u kontaktu smo, i ja lično i Veleposlanstvo učinićemo sve da mu pomognemo. Zahvalan je policiji na angažmanu i uveren je da će se sa svojim Matejem vratiti u Split, kako je više puta ponovio,

Matej Periš je, podsećanja radi, nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kada je izašao iz kluba Gotik. Kamere su ga usnimile kako trči ulicama Beograda, a zatim se spušta na jedan ponton kod restorana Savanova. Ovaj trag naveo je beogradsku policiju da potragu koncentriše u delu Save kod Beton hale i nizvodno do ušća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Eska

08.01.2022 17:22

Bože dragi daj da se Matej pojavi odnekud živ. Molim ti se Gospode premili. Uteši Spase, Matejeve najmilije, daj im snage da izdrže. TOLIKO želim da se Matej odnekud pojavi, da ga svi izljubimo i da sa ocem ode svojoj kući. AMIN.

Odgovori 85 2
Hm

09.01.2022 05:23

Ne razumem...... Cimanje tolike policije, Interpola, mogucnost cimanja hrvatske policije, umesto da mu te prijatelje stave na derektor lazi i utvrde sta se desavalo te noci i tim tragovima ici... Ovo je nebulozno. Neko da sumanuto trci u majici po gradu, bez ikakvog povoda, nema logike osim ako nije bio na teskim drogama.... Ko trazi naseg Aleksu koji je nestao pre njega? Sta je sa ostalima? Nije u redu maltretirati nasu policiju samo zato sto njegovi prijatelji ne zele da kazu sta se zbivalo te veceri i usmere policiju, jer ako se zanemari njegov slucaj onda Srbi krivci. Izujte malo iz cipela te njegove prijatelje.