OVAKO JE NESTAO MATEJ! Rekonstrukcija mogućeg kretanja Splićanina KOBNE NOĆI (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

05.01.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Srpski telegraf i portal Republika napravili su rekonstrukciju poslednjih minuta Splićanina Mateja Periša (27), posle kojih mu se, kod Save, gubi svaki trag.

OVAKO JE NESTAO MATEJ! Rekonstrukcija mogućeg kretanja Splićanina KOBNE NOĆI (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/P.Divac/MUP Hrvatske/ilustracija

Potragu za ovim mladićem od 31. decembra prati ceo region, a naši video i foto zapisi vođeni su prikupljenim dokazima, ali i nekim nezvaničnim izjavama svedoka.

Ovo je moguća verzija nestanka.

Kobne noći između 30. i 31. decembra oko 2.30 Matej je izašao iz noćnog kluba "Gotik", u kojem se provodio s društvom, a sigurnosne kamere iz okolnih ulica zabeležile su njegovo kretanje, koje se završilo kod restorana "Savanova" pored Save, a na tom mestu, nezvanično, pronađeni su opušak i patika, koji su odneti na analizu.

Šestorica njegovih drugova prijavila su nestanak Periša istog dana, ali tek oko 18 sati. Policija i sve rečne jedinice od tog trenutka pretražuju reke Savu i Dunav, kao i njihova priobalja, zbog sumnje da je Splićanin skočio u vodu, ali ni u sredu, šestog dana potrage, nije pronađeno njegovo telo niti drugi bliži tragovi, koji bi otkrili šta se desilo s plavokosim mladićem.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u sredu da MUP isključuje iz istrage sukob unutar kluba, a kasnije se i sam uključio u potragu s patrolom rečne policije. Matejev otac Nenad Periš rekao je da je dao svoj uzorak na DNK analizu i da strahuje da njegov sin više nije živ.

- Samo mi je bitno da se što pre pronađe i da se sve ovo završi, koliko god bolno bilo, i da je najgore, da mogu da se oprostim s njim. Još se nadam da je živ, ali realnost je drugačija - rekao je očajni otac. Pravu misteriju predstavljao je taksista-samostalac koji je kobne noći odbio da poveze Mateja. On je pronađen i navodno je policiji rekao da nije mogao da poveze Splićanina jer je bio zauzet.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading