SRPSKI PISAC UHVAĆEH U KRAĐI: Hteo da iznese markiranu torbu, pa dobio 8 meseci zatvora

Autor:

Hronika

05.01.2022

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije, Žarko L. (63), inače pisac i fotograf, osuđen je u Dizeldorfu na osam meseci robije zbog krađe torbe marke "Hak" u jednoj prodavnici u Nemačkoj.

SRPSKI PISAC UHVAĆEH U KRAĐI: Hteo da iznese markiranu torbu, pa dobio 8 meseci zatvora

Foto: Tanjug/AP

Vrednost ukradenog predmeta procenjena je na 569 evra. Kako piše portal Nachrichten.de, krađa se dogodila 16. septembra, a državljanin Srbije je sada osuđen.

- Srbin je osuđen i biće proteran iz Nemačke, jer je u suvenirnici pokušao da ukrade torbu. Uhapšen je zahvaljujući pažljivom radniku prodavnice - piše portal i navodi da je u džepu osuđenog pronađena naprava za razmagnetisanje zujalice:

On je priznao krivično delo, ali je nezadovoljan presudom, pa se žalio sudu. Njegov advokat je istakao da je u pritvoru već četiri meseca, kao i da je tu preležao koronu.

Međutim, sud je odbio žalbu. Sudija je istakao da Žarko L. ima podeblji dosije, te da nije državljanin Nemačke, niti tu ima boravište, što su otežavajuće okolnosti.

Žarko L. na kraju je povukao žalbu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading