Odbačen zahtev Legije i Berčeka za ponavljanje postupka

Autor: Tanjug

Hronika

22.12.2017

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu odbacio je zahtev branilaca nekadašnjeg komadanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka i pripadnika te jedinice Branka Berčeka za ponavljanje krivičnog postupka u slučaju ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Milorad Ulemek Legija

Advokati su tim povodom najavili žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, jer kako su naveli za Tanjug, drugačiju odluku nisu ni očekivali.

- Maltene je uobičajeno da sudovi prvi put odbace zahtev za ponavljanje krivičnog postupka, tako da ćemo uložiti žalbu i sačekati odluku Apelacionog suda - precizirala je za Tanjug Berčekov branilac Zora Dobričanin Nikodinović koja je ovaj zahtev podnela početkom jula ove godine.

Apelacioni sud može odluku Specijalnog suda da ukine i naloži ponovno odlučivanje, da je preinači ili da je potvrdi.

Ovaj zahtev u predmetu KP.6/03 - koji je vođen povodom ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi je podnet jer su se, kako odbrana tvrdi, pojavili novi dokazi.

Istom Zahtevu i sa novim činjenicama pridružio se u novembru i Milorad Ulemek preko svog advokata Aleksandra Kovačevića.

Berčekova odbrana kako tvrdi, da je došla u posed novih dokaza koji osporavaju da je Berček pucao na Draškovića.

Naime Berček je pravosnažnom presudom pre 11 godina, 2006. osuđen na 15 godina zatvora kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Draškovića, dok je u istom postupku za saučešće u ubistvu Ivana Stambolića osuđen na 40 godina zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 40 godina zatvora.
Ulemek je u ovom slučaju osuđen na 40 godina zatvora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading