ON JE PRVI UŠAO U KUĆU I ZATEKAO HOROR! Najnoviji detalji porodične tragedije kakav Sombor ne pamti

Autor: Republika

Hronika

29.12.2021

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Goranović zaklao je juče u Somboru svoju suprugu Mirjanu, pa potom bacio bombu u kuću i usmrtio svoje ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15). Dok je kuća gorela, pošto je eksplozija izazvala požar, Zdravko se obesio o gredu.

ON JE PRVI UŠAO U KUĆU I ZATEKAO HOROR! Najnoviji detalji porodične tragedije kakav Sombor ne pamti

Foto: Ilustracija: Republika, ST/Nebojša Mandić, Pixabay

Porodična tragedija kakvu Srbija ne pamti dogodila se oko 12 sati u Ulici Sime Šolaje.

- Zdravko, koji je pre četiri dana izašao iz pritvora u kom je bio zbog nasilja u porodici i imao zabranu prilaska ženi i deci, došao je juče u porodičnu kuću, iako zbog zabrane nije smeo. Unutra je zatekao ženu i ćerke. Najpre je nožem ubio Mirjanu, a posle toga je bacio bombu u sobu. U eksploziji su stradale njegove ćerke, a on je zatečen kako visi s neke grede na tavanu - priča izvor Kurir.

Komšije kažu da su oko podneva čule strahovitu detonaciju, koja ih je uznemirila, a kada su izašli da vide šta se dešava, primetili su da gori kuća Goranovića.

- Odmah su pozvali Mirjaninog i Zdravkovog sina, koji ne živi tu. Mladić je pozvao policiju i došao u roditeljski dom, te zatekao horor. U to vreme kuća je bila u plamenu, a vatrogasci su posle gašenja požara pronašli najpre tri tela - navodi izvor.

Istovremeno je počela potraga za drugom ćerkom, za koju se nije znalo da li je bila u kući u vreme zločina.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

- Nažalost, posle nekoliko sati pronađeno je i njeno telo, koje nije bilo ugljenisano kao ostala. Iako smo se do poslednjeg trenutka nadali da je barem ona uspela da se spase od pomahnitalog oca, nažalost, to se nije desilo - dodao je sagovornik Kurira iz istrage.

On navodi da je Zdravko Goranović bio dobro poznat policiji.

- Hapšen je zbog nasilja u porodici i nedozvoljenog držanja oružja - navodi izvor.

Ulicu Sime Šolaje juče je okupirala policija.

- Mnogo policijskih i vatrogasnih vozila je došlo, najpre verujući da se kuća zapalila. Mi smo čuli dve detonacije, ali nam na kraj pameti nije bilo da je Zdravko pobio porodicu. On je bio prek čovek, znali smo da je pre nekoliko dana izašao iz zatvora - pričaju komšije:

- Svi su znali da se u kući iskaljuje na supruzi i deci, policija je često dolazila zbog njega.

Kako kažu, Goranović je bio zaposlen kao majstor za popravku televizora.

- On je u mladosti vrlo kratko radio u policiji, kao i njegov otac. Međutim, brzo je napustio službu i nastavio da se bavi zanatom. Bio je TV majstor, električar - kažu komšije i dodaju:

- Bio je dobro poznat po incidentima. Njihovi problemi su dugo trajali, on je jednostavno lud čovek. Otkako se rodio, takav je. Lud! Lud se rodio, lud i um

Imao dosije:Tužiocu podmetnuo bombu

Zdravko Goranović navodno je u Somboru poznat i po napadu na tužioca. Naime, on je oktobra 2010. u dvorište kuće zamenika osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića ostavio kopiju ručne bombe, pored koje je bila zalepljena preteća poruka.

- Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sledeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu - stajalo je, navodno, u poruci.

Policija je tada brzo identifikovala, a potom i uhapsila Zdravka Goranovića zbog pretnji, a protiv njega je zamenik javnog tužioca Šakić podigao optužni predlog zbog krivičnog dela neovlašćenog držanja eksplozivnih materija.

Dobra deca: Anastasija radila kao šminkerka

Kako komšije kažu, sin Goranovića, koji je preživeo tragediju, bio je na studijama.

- Anabela je tek krenula u srednju školu, a Anastasija, koja je radila kao šminkerka, tek je završila školovanje. Divna deca, neopisiva tuga šta su doživele - kažu komšije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading