ŠIPKA IZNEO NOVE DETALJE O SMRTI JELENE MARJANOVIĆ! Pevačica nije ubijena na nasipu

Autor: Blic, Republika

Hronika

22.12.2017

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Šipka, direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada,kog u aprilu ove godine unajmila porodica Krsmanović kako bi se konačno rešilo najmisterioznije ubistvo poslednjih godina u Srbiji, izneo je nova saznanja do kojih je CFI došao u slučaju ubistva Jelene Krsmanović.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Obducent je vreme smrti odredio na osnovu izgleda kože na Jeleninom telu

Kako navodi Šipka njegove tvrdnje proistekle su nakon što je imao uvid u obdukcioni nalaz ubijene pevačice Jelene Krsmanović. Prema njegovim rečima, obducent je vreme smrti odredio na osnovu izgleda kože na Jeleninom telu.

- On je to zaključio na osnovu promena na njenoj koži, koja je dobila izgled takozvane kože pralje. S tim u vezi, obducent je utvrdio da je Jelenino telo u vodi bilo "više od tri sata, a manje od tri dana“ - navodi Šipka.

Zbog toga, kako naglašava Šipka, CFI ostaje pri tvrdnji da je pevačica ubijena dan ranije - u noći između 1. i 2. aprila 2016. godine, a ne 2. aprila između 16.47 i 17.20.

- Ostaje nejasno kako je određeno da je vreme smrti između 16.47 i 17.20, 2. aprila 2016. godine. Takođe, i vreme zadavanja udarca u glavu Jelene Krsmanović takođe je utvrđeno. Navodi se nasip, uža lokacija kanal s vodom - dodaje Šipka.

Centar za forenzička istraživanja izričito tvrdi da mesto ubistva tek treba da bude utvrđeno jer to - nije nasip!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
CFI ostaje pri tvrdnji da je pevačica ubijena dan ranije

- Nedostatak tragova krvi na licu mesta pronalaska tela Jelene Krsmanović, nedostatak krvi na Jeleninoj majici, nedostatak blata na patici, čarapama i trenerci Jelene Krsmanović isključuje mogućnost da se njeno ubistvo odigralo na nasipu - tvrdi Šipka.

Kako dodaje, velika je dilema kako je Jelena ubijena u vodi a da je ubica pobegao mokar do gole kože usred bela dana na nasipu.

- Postavlja se pitanje na koji je način Jelenin ubica, koji je prilikom zadavanja udaraca u vodi kanala morao biti u vodi do pojasa, nogama u muljevitom dnu, isprskan krvlju ubijene Jelene, napustio lice mesta, a da ne bude primećen od posetilaca, kojih je nesumnjivo bilo na nasipu. Eventualno, kao lice mesta se može prihvatiti nasip, ali samo ako se događaj odigrao u nekom gabaritnom vozilu koje je dovezeno na nasip. Ali ne 2. aprila 2016. od 16.47 i 17.20 - pojašnjava on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading