RADNICA IZ PALAČINKARNICE OTKRILA KAKO JE DIJANA UHAPŠENA: Poručila je telefonom, a onda je došao on i rekao da se sve otkazuje

Autor:

Hronika

27.12.2021

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Hrkalovic (34), bivša sekretarka MUP, uhapšena je u petak uveče dok je nedaleko od svog stana, ispred palačinkarnice u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu, čekala svoju omiljenu poslasticu.

RADNICA IZ PALAČINKARNICE OTKRILA KAKO JE DIJANA UHAPŠENA: Poručila je telefonom, a onda je došao on i rekao da se sve otkazuje

Foto: instagram.com/dijanahrkalovic

Posle privođenja u lokal je ušao policajac i rekao da Dijana ovog puta neće uzeti svoju palačinku jer ide nazad u zatvor. Informerovi reporteri juče su razgovarali sa radnicom palačinkarnice koja je ispričala da je Dijana Hrkalović i ranije bila redovna mušterija, a još više je naručivala od njih od 10. decembra, kada je puštena iz pritvora.

- Uglavnom je naručivala preko aplikacije za dostavu i dobijala je palačinke na kućnu adresu. U večeri kad je uhapšena, telefonom je pozvala palačinkarnicu i rekla da će doći da pokupi porudžbinu. Koliko se sećam, tražila je palačinku sa "nutelom" i "plazmom". Posle desetak minuta videla sam da stoji ispred lokala, ali nisam više obraćala pažnju na nju zato što sam bila zauzeta pripremanjem njene palačinke - rekla je radnica palačinkarnice, koja je želela da ostane anonimna, piše Informer.

Ona je dodala da je baš u trenutku dok je pakovala porudžbinu Dijane Hrkalović u lokal ušao nepoznati muškarac.

- On se predstavio kao dostavljač i rekao da Dijana neće doći po palačinku jer je uhapšena i da otkazuje porudžbinu. Mislim da je to bio policajac - ispričala je ova radnica.

Na pitanje koje je palačinke Dijana najčešće poručivala, radnica je odgovorila da ne zna jer je promet u toj radnji veliki, a i da su njene porudžbine bile česte i da nikada nije tražila isto.

- Imamo dosta mušterija i ne pamtim ko šta naručuje. Znam samo da je često poručivala hranu kod nas, još učestalije otkako je izašla iz pritvora - dodaje ona.

Podsetimo, Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, ponovo je uhapšena prošlog petka i vraćena u pritvor, u kom je bila do 10. decembra, kada je puštena na slobodu. Apelacioni sud u Beogradu je, nakon žalbe Tužilaštva za organizovani kriminal, ukinuo rešenje Specijalnog suda kojim je Dijani ukinut pritvor, i naložio da se ona vrati iza rešetaka pod obrazloženjem da postoji opasnost od njenog bekstva i uticaja na svedoke.

Inače, protiv Hrkalovićeve u četvrtak je podnet optužni predlog za dva krivična dela trgovine uticajem, a Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se ona osudi na pet godina zatvora. Uticala na istrage Nekadašnja državna sekretarka tereti se da je od 13. februara 2017. do 27. marta 2018. inspektoru Dejanu Milenkoviću izdala nezakonite naloge, neposredno i telefonskim putem, da sabotira istragu ubistva karatiste Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u centru Beograda.

Za taj zločin trebalo je da budu osuđeni zloglasni Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali njih dvojica su oslobođeni usled nedostatka dokaza. Hrkalovićeva se po drugoj tački optužnice tereti i da je 1. decembra 2017. od tadašnjeg načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića tražila da se mafijaš Darko Elez , stavi na tajni nadzor".

Tako je, kako tužilaštvo smatra, Elezu pružena zaštita od pratnje nekih drugih bezbednosnih službi. Tužilac je za bivšeg šefa Službe za specijalne metode Dejana Milenkovića Bagzija tražio godinu dana zatvora, a za nekadašnjeg načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića dve godine. Obojica se terete da su, po nalogu Hrkalovićeve, zloupotrebili položaj.

Što se tiče Belivuka i Miljkovića, oni su sa još 28 njihovih mafijaša uhapšeni zbog serije teških ubistava i drugih krivič- nih dela, a Elez je u martu izručen BiH, gde je osuđen na 15 godina zatvora za zločine u toj zemlji.

Komšiluk bez reči o Dijani Hrkalović

Informerovi reporteri juče su pokušali da uđu u zgradu u kojoj Dijana Hrkalović ima stan i razgovaraju sa nekim od njenih komšija. Međutim, to nije bilo moguće jer se u zgradu ne može ući ako ne posedujete šifru za ulazna vrata. Njene komšije ispred višespratnice na Voždovcu uglavnom su odmahivale rukom i nisu bile raspoložene za razgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
BB

28.12.2021 18:55

Da li je ovo prica o palacinkama ili hapsenju?