NOVOSADSKI MAKROI U PRITVORU: Pet osoba osumnjičenih za organizovanje prostitucije ostaju iza rešetaka 30 dana, a evo šta će biti sa njihovim žrtvama

Autor:

Hronika

27.12.2021

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosadska policija uhapsila je u subotu pet osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima.

NOVOSADSKI MAKROI U PRITVORU: Pet osoba osumnjičenih za organizovanje prostitucije ostaju iza rešetaka 30 dana, a evo šta će biti sa njihovim žrtvama

Foto: www.profimedia.rs

Uhapšeni su M. Đ. (48), E. R. (72), G. V. (53) iz Novog Sada, P. K. (37) iz Trstenika i državljanin Crne Gore Z. D. (54). 

Oni se sumnjiče da su, zloupotrebljavajući njihove teške prilike, vrbovali pet devojaka da se, za njihov račun, bave prostitucijom u jednom novosadskom klubu. Policija nije navela o kom klubu se radi.

Tim povodom, danas se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, čije saopštenje prenosimo u celosti:

"Povodom događaja od 25.12.2021. godine koji je izazvao interesovanje javnosti, kada je u Novom Sadu uhapšeno pet lica: M.Đ. (1973), E.R. (1949), G.V. (1968), Z.D. (1967) i P.K (1984), Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je dana 26.12.2021. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M.Đ, E.R. i G.V. zbog osnova sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu, na koji način su se bavili vršenjem krivičnog dela Trgovina ljudima, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 388 stav 6 u vezi sa stavom 1, kaznom zatvora od najmanje pet godina, uz osnove sumnje da su Z.D. i P.K. izvršili krivično delo Trgovina ljudima kažnjivo članom 388 stav 1 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.

Na osnovu zahteva i naredbi javnog tužilaštva, u toku do sada preduzetih radnji i mera, svih pet osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je bilo određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku su svi osumnjičeni privedeni i saslušani u tužilaštvu na okolnost izvršenja krivičnih dela. Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu predloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

U cilju zaštite žrtva seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading