KLAN VELJE NEVOLJE UBIJAO PO INOSTRANSTVU: Isplivali novi dokazi protiv ozloglašene kriminalne grupe

Autor:

Hronika

25.12.2021

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal došlo je do saznanja o zločinima klana Veljka Belivuka koje su počinili u inostranstvu, saznaje "Blic". Prema našim inforamcijama, oni su dokaze prosledili kolegama u nekoliko zemalja i nadaju se da će ta ubistva moći na osnovu njihovih dokaza i da reše.

KLAN VELJE NEVOLJE UBIJAO PO INOSTRANSTVU: Isplivali novi dokazi protiv ozloglašene kriminalne grupe

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/Đ.KOJADONOVIĆ

Dok su istražitelji prikupljali dokaze za, za sada šest, ubistava u Srbiji isplivali su i novi koji se tiču zločina van granica naše zemlje.

- Kontaktirali smo kolege iz drugih zemalja za ubistva za koja smo našli dokaze, a vezuju se za klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Jedna od zemalja je i Grčka i nadamo se da će oni uspeti da reše likvidaciju Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, o drugim zemljama kojima smo ustupili dokaze ne bih da govorimo jer su u fazi istrage. Dokaze smo prikupili višemesečnim radom, ali i u razgovoru sa osumnjičenima iz klana - kaže naš izvor iz istrage.

UBISTVO U ATINI

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sastao se u septembru sa predstavnicima grčke policije koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegovog bliskog saradnika Stevana Stamatovića (43).

- Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na “skaju” iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” - dodaje naš izvor blizak slučaju.

Prema našim informacijama, Belivuk i Miljković su nakon dva ubistva u Atini dobili nalog da organizuju novu likvidaciju nekoliko meseci kasnije, i to na Krfu. Tada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske “škaljarcima” i Filipu Koraću.

MESAR MRZEO ZVICERA

- Preko aplikacije “skaj” Miljković ponovo u nekoliko navrata govori Belivuku protiv Zvicera. Žali se da im dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju. S druge strane Belivuk i Miljković su govorili svojima da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih, da su im oni “najverniji i najbolji vojnici” i da za sve zločine uvek moraju da organizuju “svoje ljude”, jer su “Crnogorci nesposobni”.

- U jednoj poruci, koju šalje Veljko Belivuk iz Crne Gore, saradnicima u Ritopeku, kaže: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce”.

Podsećanja radi, Dedović i Stamatović ubijeni su u nedelju, 19. januara 2020. godine oko 18.30 sati po podne u restoranu “Voskopula”. Četvorica muškaraca, maskirana kapuljačama i šalovima, ušli su u lokal i prišli stolu za kojim su sedela dvojica Crnogoraca sa ženama i decom. Naočigled gostiju i porodice, otvorili su vatru i izrešetali Dedovića i Stamatovića pred decom ubijenih, devetogodišnjim dečakom i šestogodišnjom devojčicom. I Dedović i Stamatović podlegli su povredama, jedan na licu mesta, a drugi u bolnici. Uz to, metak je pogodio ženu Stamatovića u butinu, nakon čega je ona hospitalizovana.

IZREŠETANI ZA POLA MINUTA

Ubice su ispalile više od 20 hitaca u glave i grudi „škaljaraca“, a ceo napad je izvršen precizno i munjevito, jer je za manje od 30 sekundi sve bilo gotovo. Ubice su, koristeći metež i paniku, neometano izašle iz restorana i ušle u džip, koji ih je čekao u blizini, nakon čega su pobegle.

Dedović i Stamatović su u vreme ubistva bili u bekstvu, a iz straha od ubica iz suprotstavljenog „kavačkog klana“ promenili su lični izgled. Pustili su bradu, drastično su smršali i često menjali mesto prebivališta. Međutim, ubice su ih locirale u Atini tako što su im mesecima pratile žene i decu. Naime, Igorova i Stevanova supruga su za novogodišnje praznike krenule u Grčku i ubicama je bilo jasno da će se tamo naći sa muževima.

DOKAZI I ZA ZLOČINE U CRNOJ GORI

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i Nebojša Jankovića saslušani su početkom decembra u Tužilaštvu za organizovani kriminal pred specijalnim državnim tužiocem Crne Gore Milivojem Katnićem i specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem zbog ubistava Damira Hodžića, Adisa Spahića i kidnapovanja Mila Radulovića zvanog Kapetan u Crnoj Gori.

Belivuk i Miljković negirali su sva dela, međutim, dokazi koje crnogorska policija poseduje, među kojima su fotografije i poruke zabeležene u kriptovanim telefonima osumnjičenih, ukazuju na to da zloglasni beogradski kriminalci imaju veze sa ubistvima Hodžića i Spahića i kidnapovanjem, a najverovatnije i ubistvom, Mileta Kapetana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sarkovracar

25.12.2021 19:35

Samo dozivotna kako su zasluzili da trunu dousnici i kukavice