KLUPKO SE ODMOTAVA! Dijaninom komandiru otkrili tri stana i VILU SA BAZENOM!

Autor:

Hronika

24.12.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Jovanović ima kuću s bazenom, vozi skupe automobile i bahati se gde stigne, tvrde njegove kolege policajci.

KLUPKO SE ODMOTAVA! Dijaninom komandiru otkrili tri stana i VILU SA BAZENOM!

Foto: Privatna arhiva

Policajci iz Gadžinog Hana i bivši članovi Nezavisnog sindikata policije (NSP) u očaju su javno tražili zaštitu od komandira policije i bivšeg funkcionera NSP Srđana Jovanovića, za kojeg tvrde da se obogatio od nelegalnih poslova i potkradanja sindikata, te da poseduje kuću s bazenom, više luksuznih stanova i skupih automobila i živi raskošno, a da podređene mobinguje i šikanira, pa čak i smenjuje bez razloga.

Takođe, policajci dalje navode da njihov nadređeni zloupotrebljava službeni položaj i utiče na tužilaštvo koje ga ne procesuira uprkos tome što je protiv njega pokrenuto nekoliko krivičnih postupaka. Dok međusobno pričaju da je Jovanovića svojevremeno bez konkursa na mesto komandira policijske stanice u Gadžinom Hanu postavila Dijana Hrkalović, kojoj je javno dodeljivao zahvalnice, u obraćanju medijima ističu da je bivša državna sekretarka MUP njegovom sinu, koji je takođe na sumnjiv način primljen u policiju, poklonila svoj pištolj glok i da je zbog istog tog Jovanovićevog sina degradirala jednog od najboljih policajaca.

- Prema našim saznanjima, Jovanovićev sin na zaduženju ima pištolj koji je pre toga dužila Hrkalovićeva. Pošto je njegovom sinu bilo ispod časti da nosi pištolj proizvodnje CZ-99, tata je od bivše državne sekretarke za, pitamo se koje zasluge, dobio njen lično. Ovi navodi se mogu proveriti u evidencijama MUP. Otvoreno pitanje za istragu je i da li je Dijana oterala jednog od najboljih radnika u policiji u drugu organizacionu jedinicu nakon njegovog sukoba sa sinom Srđana Jovanovića - naveli su policajci.

Republika

Foto: Instragram Printscreen

Dijana Hrkalović

Oni se žale da nema pomaka ni posle desetina predstavki Sektoru unutrašnje kontrole MUP.

- Jovanović je preko svojih veza i uticaja u sindikatu postao komandir bez ikakve logike i konkursa, a zatim je počeo da se obračunava s nama koji ne želimo da učestvujemo u njegovim kriminalnim aktivnostima. Svi koji nismo bili podobni smo smenjeni ili smo preraspoređeni u druge organizacione jedinice bez ikakve realne potrebe i smisla - tvrde zaposleni.

Jovanović, prema navodima policajaca, letuje u Turskoj više puta godišnje. Kažu da se bavi švercom različite robe, a da preko nekoliko neprijavljenih računa vrši pronevere.

- Braneći se od optužbi SUK, Jovanović je za jedno davanje iskaza angažovao advokata kojem je sa sindikalnog računa samo za tu uslugu platio 60.000 dinara - navode policajci u pismu.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Veselin Nikolić rekao je za Srpski telegraf da očekuje da će tužilaštvo proveriti navode da je Jovanović proneverio njihov novac zato što takve provere nisu u nadležnosti sindikata.

- Verujemo da će nadležni organ sprovesti sve neophodne radnje u cilju utvrđivanja činjenica, a mi ćemo, kao predstavnici reprezentativnog sindikata u MUP, a istovremeno i policijski službenici, dati svoj doprinos da se utvrdi istina i da svako ko je učinio neku zloupotrebu bude sankcionisan - rekao je Nikolić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Jovanović: Nameštaju mi konkurentski sindikati

Policijski komandir je na sve optužbe rekao da su to sve gluposti i da o njemu konkurencija širi laži.

- To mi nameštaju konkurentski sindikati. A ja niti sam ovlašćen niti mogu da komentarišem sve te gluposti - kazao je Jovanović novinarima jednog lokalnog portala.

Dosadašnja istraga protiv Hrkalovićeve

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnom predlogu protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović, da podsetimo, predložilo je sudu da je osudi na kaznu od pet godina zatvora zbog dva krivična dela trgovina uticajem.

Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dule

25.12.2021 06:34

Zamisli putuje vise puta sa tursku??Da zajedno sa ostalim clanovima sindikata gde ide po par autobusa. O postenju nebi bar trebao Veselin da komentarise ….

Deja

25.12.2021 09:27

Pitanje, a gde su ti posteni policajci i sudije?! Bice da je mnogo mnogooo vise lopova u uniformama i kravatama nego sto je receno da je to jako mali broj. Dosta vise sa lazima! Krumpirano sudstvo komplet, povezani, okupirali sistem, i onda ti isti hapse narod i sude narodu! Pustite titnto i sve, pa ovo je ono sto je najbitnije narodu! Dal kontamo mi!

Odgovori 11 1