DŽONIĆ VRATIO DUG OD 10.000E POSLE UBISTVA TROJE ĐOKIĆA: Svedoci srušili odbranu osumnjičenog za trostruki zločin

Autor:

Hronika

23.12.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši vatrogasac pretio pištoljem i rođenoj majci kad je odbila da mu pozajmi onoliko para koliko je tražio.

DŽONIĆ VRATIO DUG OD 10.000E POSLE UBISTVA TROJE ĐOKIĆA: Svedoci srušili odbranu osumnjičenog za trostruki zločin

Foto: Privatna arhiva

Ivan Džonić i njegova supruga Jasmina, meštani sela Moravac, zaposleni u Švajcarskoj, juče su konačno stigli na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Nišu povodom zverskog ubistva porodice Đokić, bračnog para Gorana (57) i Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25). O ubistvu s kraja septembra, koje i dalje nije rasvetljeno, Džonići su govorili iz perspektive rođaka prvoosumnjičenog Gorana Džonića, kojem su pozajmili 10.000 evra. Jasmina Džonić rekla je da je njoj lično uhapšeni Džonić vratio pare posle ubistva Gorana Đokića, vlasnika menjačnice u Aleksincu, i njegove supruge i ćerke.

- Jasmina i njen suprug Ivan su pred tužiocem rekli da je Goran Džonić njima vratio novac 19. oktobra. Mi znamo da je on uhapšen dva dana posle toga i da je priznao da je učestvovao u ubistvu, kao i da je u voćnjaku kod kuće njegovog sina Stefana nađen zakopani novac Gorana Đokića - prepričao je advokat Mladen Magdelinić za Srpski telegraf.

Naš izvor blizak istrazi ispričao je da je tokom saslušanja Stojanke Đokić, majke ubijenog Đokića, koje je uznemirilo sve prisutne zbog njene neizmerne tuge, u laži više puta uhvaćen bivši vatrogasac Goran Džonić, kao i da je otkriveno da su štošta članovi njegove porodice skrivali od policije i tužilaštva. Stojanki je tužilac omogućio da sedeći ispriča svoja saznanja jer je videla njenu nemoć.

- Džonić je lagao da je od kredita vratio dug rođacima, a Stojanka Đokić je ispričala da su njen ubijeni sin i Goran Džonić braća od stričeva, koji su deca rođenih brata i sestre, i da su bili bliski, te da je cela familija posle ubistva uznemirena i da su svi zbunjeni i uplašeni. Stojanka je rekla da je Džonić često pozajmljivao novac od njenog Gorana i da je samo ponekad vraćao dug, ali da mu je njen sin stalno izlazio u susret jer mu je Džonić održavao automobil. Stojanka je rekla da je Džonić morao da zna da njen sin u kolima ima sef s novcem. Takođe, starica na izmaku snage zbog ubistva najmilijih ispričala je da je Mila Džonić, Goranova majka, njoj i drugim seljanima pričala da je njen sin bio agresivan poslednjih godina i da je stalno tražio novac od roditelja, deviznih penzionera, i da je jednom prilikom pretio i majci pištoljem jer mu nije dala onoliko para koliko je tražio - rekao je pouzdani izvor našeg lista.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran, Lidija i Gordana Đokić

Saslušanjem troje svedoka juče je verovatno zaokružena ova faza postupka, posle koje će uslediti još veštačenja i pribavljanja novih dokaza. Na redu je i telekomunikaciono veštačenje mobilnih telefona, kako troje ubijenih i Gorana Džonića tako i Džonićevih sinova Milana i Stefana, koji su takođe osumnjičeni za trostruko ubistvo jer su, prema pretpostavci tužilaštva, pomagali u prikrivanju zločina i njegovom planiranju pošto je dokazano da su u noći ubistva bili na radnim zadacima. Veštačenjem će biti utvrđeno i kretanje još dvojice osumnjičenih braće Kostadina i Aleksandra Miloševića, koje je prvoosumnjičeni Džonić označio kao nalogodavce i izvršitelje ubistva Đokića, za čijim telima je policija tragala šest dana.

Stojanka: Glumio tugu i tešio me

Republika

Foto: Printskrin

Stojanka Đokić

Nesrećna majka Gorana Đokića Stojanka pred tužiocem se prisetila dana kada su pronađena tela njenog sina, snaje i unuke, za kojom je posebno grcala u suzama i oplakivala je i u ovoj situaciji, a ispričala je da je Goran Džonić sebe udarao pesnicama u glavu kad ga je videla na vratima tog dana.

- Udarao se u glavu, glumeći tugu i tešio mene jadnu, a decu mi je ubio sam ili s nekim, to čekam da saznam. Nadam se da ću biti živa dok se to otkrije - rekla je neutešna Stojanka.

Advokat: Tražio duplo više novca

Advokat Zoran Vitković, kog je angažovala rodbina ubijene Gordane, juče je za Srpski telegraf otkrio da je Džonić od Gorana Đokića pre više meseci pozajmio 10.000 evra, koje mu nije vratio.

- Stojanka, majka ubijenog Gorana, rekla je da je Goran Džonić od Gorana Đokića zatražio 20.000 evra da bi ih dao sinu Stefanu da isplati oštećene u saobraćajnoj nezgodi koju je izazvao, ali da mu je Đokić tada dao samo 10.000 evra. Stojanka nije imala saznanja da je taj novac i vratio i zasigurno je i da nije jer bi ona to znala - istakao je Vitković.

Čeka se nalaz psihološkog veštačenja

Psihološko veštačenje Gorana Džonića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu trebalo bi da je okončano nakon dve nedelje i da je osumnjičeni vraćen u pritvor u niški zatvor, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili zvaničnu potvrdu za to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading