OTAC ALEKSANDRA SAVKOVIĆA OTVORIO DUŠU ZA REPUBLIKU: Moj jedinac nije zaslužio smrt, a ni mi da umremo od patnje za njim

Autor:

Hronika

20.12.2021

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nastavku nedavno otpočetog ponovljenog sudjenja Nedeljku Grboviču za ubistvo Aleksandra Savkovića(28), člana navijačko- kriminalne grupe takodje ubijenog Saleta Mutavog, koje se dogodilo ispred beogradskog noćnog kluba „Nana"u decembru 2017, danas je svedočio Stevan Dukić.

OTAC ALEKSANDRA SAVKOVIĆA OTVORIO DUŠU ZA REPUBLIKU: Moj jedinac nije zaslužio smrt, a ni mi da umremo od patnje za njim

Foto: Facebook, Google Maps

Ovaj mladić, inače član obezbeđenja "Nane" kojem se prvobitno sudilo za ubistvo Savkovića, držao se stare odbrane i rekao da se kritičnih trenutaka ne seća očigledno štiteći tadašnjeg šefa obezbeđenja kluba kojem se sada ponovo sudi, ali i sebe i druge kolege od kojih se jos dvojici, Stefanu Šapuriću i Milošu Tančevu, ranije sudilo za ovo ubistvo, kao učesnicima u tuči sa ubijenim. 

- Savković i njegovi momci su počeli da lome po klubu i da napadaju goste. Mi smo ih izgurali napolje.Mene je nešto napilhu udarilo u glavu i pao sam. Kad sam se osvestio nisam znao šta se dogodilo, a ne sećam se da sam čuo pucnjeve. Nisam video oružje da je Grbović ima - rekao je između ostalog Dukić. 

Otac ubijenog Predrag Savković nije ništa govorio u sudnici, ali se po izrazu lica moglo  zaključiti da sumnja u sve što je Dukić ispričao, ali po završetku ročišta rekao je da je evidentno  da je Nedeljko Grbović lagao tokom postupka.

- On je menjao  iskaze pred sudom jer hoće da napravi da je moj sin kriv zato što ga nema. Grbović mora biti osuđen za teško ubistvo. Svaka druga kazna je nepravedna.Veštaci su rekli da je Grbović iz gneva pucao u mog jedinca. Moj sin jeste bio pomalo nestašan, ali nije bio zločinac i nije zaslužio nasilni smrt i da umre tako mlad, a ni mi da od patnje za njim umremo, što će se i dogoditi - rekao je za Republiku očajni otac ubijenog navijača.

Podsetimo, Apelacija je letos poništila presudu kojom je Grbovic bio osuđen navodeći da je "nejasna i protivrečna". 

Sudija Višeg suda je prethodno presudila osudivši Grbovića na 13 godina zatvora dok je trojicu mamaka iz obezbedjenja oslobodila u nesostatku dokaza da je tuče i bilo. 

Inače, Grbović je te večeri kobne za Savkovića, ranio Adiju Isenovića, ali on je odustao od krivičnog gonjenja i rekao "da je srećan što je živ", te se optuženom za ovo ranjavanje nije sudilo.

Podsetimo, očevici događaja su izjavili da je Aleksandar Svaković kobne večeri bio u društvu nekoliko prijatelja, da je došlo do hoškanja sa muškarcima iz dugog separea, ali da su nesuglasice bile rešene. Nakon toga obezbeđenje, čiji je šef bio okrivljeni Grbović, izbacilo je Savkovića i njegove prijatelje iz kluba, te da je došlo do tuče, u kojoj je okrivljeni ranio Iseionvića, a ubio Savkovića. Njega je prijatelj ubacio u taksi i iako je odmah odvezen u Urgentni centar, nažalost, momak je podlegao povredama po prijemu.

 Sudjenje Grboviću nastaviće se 19. januara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
No name

20.12.2021 17:16

A vas sin sto je i puca o druge minke I limit ljude sta cemo tamo je Gde treba

No name

20.12.2021 17:42

Bio bio on u ritopeku gladni za suhomesnato