ŠVERCERI KOKAINA POSTAJU SVE MAŠTOVITIJI: Carinici otvorili kofer i zatekli mokre stvari, a kad su uradili analize imali su šta i da vide (FOTO)

Autor:

Hronika

20.12.2021

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su 13. decembra, u saradnji sa policijom, na aerodromu ''Nikola Tesla'' sprečili pokušaj jednog putnika da u zemlju uđe sa garderobom koju je prethodno natopio kokainom.

ŠVERCERI KOKAINA POSTAJU SVE MAŠTOVITIJI: Carinici otvorili kofer i zatekli mokre stvari, a kad su uradili analize imali su šta i da vide (FOTO)

Foto: Uprava carine

Sumnja koju su tada izrazili carinici, potvrđena je nalazom policijskih forenzičara jer je utvrđeno da je uzorak uzet sa garderobe i kofera - pozitivan na kokain.

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja droge otkriven je kada je 13. decembra iz Ekvadora, preko Amsterdama, u Beograd doputovao 51–godišnji makedonski državljanin albanske nacionalnosti.

Putnik se nakon preuzimanja prtljaga sa karusela uputio u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave, međutim to ne znači da u ovom prolazu nema kontrole.

Republika

Foto: Uprava carine

 

Naime, prtljag pomenutog putnika je izdvojen za kontrolu na skeneru koji se nalazi upravo u zelenom kontrolnom prolazu i kada je uređaj pokazao neobičnu boju garderobe zapakovane u kofer, carinici su odlučili da sprovedu detaljan pregled.

Čim je putnik otvorio kofer, osetio se jak miris kiseline, a sva garderoba koja se nalazila u prtljagu bila je vlažna i teža nego što je očekivano. Pritom, u koferu sem odeće nije bilo ničeg drugog, ni obuće, niti pribora za ličnu higijenu, iako je putnik rekao da dolazi iz Ekvadora gde je kod prijatelja boravio 13 dana.

Na pitanje carinika zašto su stvari vlažne, putnik je izjavio da je u zemlji iz koje dolazi visoka vlažnost, pa oprane stvari nisu stigle da se osuše.

Republika

Foto: Uprava carine

 

Zbog sumnje da je garderoba natopljena nekom psihoaktivnom supstancom, carinici su izvršili preliminarni test na prisustvo narkotika koji je pozitivno odreagovao, pa je o slučaju odmah obaveštena policija. Nakon konsultacija sa Tužilaštvom naloženo je da se prtljag privremeno zadrži i pošalje na veštačenje što je i učinjeno.

Nalazom Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP potvrđeno je da su uzeti uzorci pozitivni na kokain, što znači da se radi o krivičnom delu zbog čega će protiv putnika biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading