ČUVAR BRUTALNO PRETUKAO ZATVORENIKA U SMEDEREVU: Upravnik zatvora otkrio sve detalje incidenta!

Autor: Republika

Hronika

20.12.2021

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Smederevu dobio otkaz zbog nasilničkog ponašanja prema osuđenom licu u martu ove godine.

ČUVAR BRUTALNO PRETUKAO ZATVORENIKA U SMEDEREVU: Upravnik zatvora otkrio sve detalje incidenta!

Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obaveštava javnost povodom uznemiravajućeg snimka koji se tokom vikenda pojavio u medijima da je na njemu prikazan pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Smederevu koji je dobio otkaz zbog nasilničkog ponašanja prema osuđenom licu u martu ove godine.

Reč je o jednom od dvojice komandira protiv kojih je upravnik ove ustanove zbog nasilničkog ponašanja pokrenuo odvojene disciplinske postupke i suspendovao ih sa posla istog trena pošto je obavešten da postoji sumnja da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima i nasilničko ponašanje prema licima lišenim slobode prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija.

Utvrđivanje njihove odgovornosti je bilo otežano zbog činjenice da su komandiri pokušali da opstruiraju vođenje disciplinskog postupka tako što su izbegavali da prime poziv i daju svoje iskaze, a u dužem vremenskom periodu dostavljali upravi zavoda dokaze o privremenoj sprečenosti za rad što je prolongiralo ceo postupak, prenosi Informer.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zatvorenik brutalno pretučen, ilustracija

Ovi komandiri su i članovi Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, čiji predsednik Zvonko Tomašević u svojim saopštenjima mesecima obmanjuje javnost da su dva komandira dobila otkaz jer su navodno žrtve odmazde upravnika koristeći se zamenom teza i optužujući upravnika za nezakonito postupanje.
 
Gospodin Tomašević je otišao predaleko u svojim zakulisanim igrama i izmišljenim pričama o navodnom štrajku glađu zaposlenih u OZ Smederevo umesto da se jasno i javno distancirao od nezakonitog ponašanja članova svog sindikata.

Verujemo da jedino pitanje koju javnost ima posle gledanja snimka jeste - u čemu je upravnik OZ Smederevo nezakonito postupao kad je suspendovao i pokrenuo disciplinski postupak protiv zaposlenog koji se nasilnički ponašao prema osuđeniku?

Zato Uprava za izvršenje krivičnih sankcija poručuje da će svako kršenje zakona biti najstrože kažnjeno i stoga smo u skladu sa zakonom obavestili Osnovno tužilaštvo u Smederevu da postoji osnovana sumnja da su oba komandira počinila dva krivična dela prema Кrivičnom zakoniku - nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje kako bi ovaj državni organ doneo odluku da li ima elemenata i za krivično gonjenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading