PONOVO PRED TUŽIOCEM: Belivuk i Miljković će sutra opet ići na saslušanje

Autor:

Hronika

16.12.2021

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo saslušanje Veljka Belivuka, njegove desne ruke Marka Miljkovića i njihovog vojnika Filipa Ivanovskog zakazano je za sutra u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, zbog krivičnog dela pranje novca!

PONOVO PRED TUŽIOCEM: Belivuk i Miljković će sutra opet ići na saslušanje

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Kako Kurir saznaje, pred tužiocem prvo će se naći Belivuk, a zatim Miljković, pa Ivanovski.

- Belivuk, Miljković i Ivanovski se pored najmonstruoznijih dela kao što su otmice, likvidacije, kasapljenje i stavljanje žrtava u mašinu za mlevenje mesa u kući strave u Ritopeku, terete i za pranje novca. Naime, oni se sumnjiče da su više od milion evra zarađenih bavljenjem kriminalom, ubacili u legalne tokove - objašnjava sagovornik.

On dodaje da će vođe ove kriminalne organizacije, kao i Ivanovski, morati da objasne u tužilaštvu odakle im toliko novac.

- S obzirom na to da je Belivuk nakon hapšenja izjavio da ima platu od 60.000 dinara i da radi u diskontu pića, a Miljković je rekao da je nezaposlen, postavlja se pitanje kako je moguće da su živeli u luksuznim kućama i stanovima, i posedovali skupocene automobile. Moraće da dokažu poreklo tih para - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Da podsetimo, pre desetak dana policija je privela Belivukovu suprugu Bojanu Belivuk, kao i njenu majku, a lisice na ruke stavljene su i ženama Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog. I one su obuhvaćene krivičnom prijavom za pranje para.

- Četiri žene su bile uhapšene, ali su nakon saslušanja, istog dana, puštene i one se brane sa slobode. Njima se na teret stavlja da su zajedno sa svojim jačim polovinama učestvovale u pranju novca. Sumnja se da su pripadnici klana na njihovo ime kupovale nekretnine i skupocene automobile, koji su zaplenjeni prilikom njihovog hapšenja - podseća Kurirov izvor.

Podsetimo, Bojana Belivuk i Tanja Miljković, kao i Belivukova tašta Snežana Đ., već su se izjasnile o krivičnoj prijavi koja ih sumniči da su u legalne tokove, kupovinom nekretnina i drugih vrednih stvari, od 2015. do 2021. "oprale" preko milion evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading