DOŽIVOTNA ROBIJA ZA ČABU DERA! Drugostepeni sud u Mađarskoj potvrdio kaznu

Autor: Republika

Hronika

14.12.2021

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Der je posle ubistva Nebojše Markovića u Beogradu, januara 2019, uhapšen u jednom hotelu u Pragu

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA ČABU DERA! Drugostepeni sud u Mađarskoj potvrdio kaznu

Foto: IndesTV/printscreen

Čaba Der

Čabi Deru, koji je u Srbiji u odsustvu nepravosnažno osuđen na četiri decenije robije zbog ubistva Nebojše Markovića, drugostepeni sud u Mađarskoj je potvrdio doživotnu kaznu zatvora, na koliko je nedavno osuđen u Budimpešti zbog likvidacije hrvatskog biznismena Ivana Serdarušića u julu 2018. u Amsterdamu, kao i Lasla Ventule, dva meseca kasnije u mađarskoj prestonici.

Prema onome što su preneli mađarski mediji, sud je odbio Derovu žalbu, navodeći da je ovaj tokom postupka govorio “da je ispravno uzimati pravdu u svoje ruke, čak i ubijati, jer su životi kriminalaca bezvredni”. Istaknuto je i da nije bilo moguće utvrditi motive, a da iz dokaza proizilazi da je žrtve ubijao iz ličnih razloga.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Samo doživotni zatvor može se smatrati srazmernim da druge odvrati da počine slična krivična dela – navedeno je u odluci, prenose Novosti.

Tužilaštvo je, kako navode mediji, tražilo da Deru, koji ima i srpsko i mađarsko državljanstvo, nikada ne bude omogućeno da izađe iz zatvora, ali je sud odlučio da mu omogući da molbu za uslovni otpust podnese posle 40 godina iza rešetaka.

Der je posle ubistva Nebojše Markovića u Beogradu, januara 2019, uhapšen u jednom hotelu u Pragu dva meseca kasnije. Sumnjalo se da je tamo otišao kako bi pripremio novu likvidaciju. Njegovo izručenje tražile su i Srbija i Mađarska, ali je izručen Mađarskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading