DIJANA NE SPAVA ZBOG DARKA ELEZA: Inspektori otkrivaju nove veze kolega s kriminalcima

Autor:

Hronika

11.12.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puštanje na slobodu Dijani Hrkalović (35) donelo je samo privremeno olakšanje. Ona je veoma svesna da je bosansko-hercegovački kriminalac Darko Elez (41) ima u šaci. Elez je najopasniji svedok jer mu je zbog sprege s Dijanom i prljavim policajcima poznato na koji način je delovala mafijaška hobotnica koja je imala pokrovitelje u vrhu MUP Srbije.

DIJANA NE SPAVA ZBOG DARKA ELEZA: Inspektori otkrivaju nove veze kolega s kriminalcima

Foto: Youtube/Instagram

Darko Elez i Dijana Hrkalović

Protiv Hrakalovićeve je u petak, na dan kad joj je ukinut pritvor, podnet optužni predlog sudu zbog trgovine uticajem i preti joj osam godina zatvora, ali kad Elez propeva, mogao bi da je otera i na daleko dužu robiju.

Kako je već Srpski telegraf pisao, bivša državna sekretarka MUP je u pritvoru doživela nervni slom kada je saznala da je Elez postigao sporazum sa srpskim TOK da bi sebi obezbedio manju zatvorsku kaznu i time doslovce pristao da odruka one koji su ga štitili i za koje je obavljao prljave poslove i ubijao i kao saradnik "kavačkog klana".

- Preko bivšeg načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića Dijana je nezakonito, bez sudskog naloga, naredila da se Elez stavi na mere i da se prisluškuje i time su onemogućili druge policijske uprave da ga slušaju. Istovremeno, policijski dvojac je zataškavao i sklanjao krivične prijave protiv Eleza i nekolicine "kavčana" - tvrdi izvor Srpskog telegrafa.

Glumi da je hladna ko špricer

Čim je puštena iz skoro tromesečnog pritvora, Hrkalovićka je otišla u svoj stan na Voždovcu i brže-bolje se obratila pratiocima na društvenim mrežama.

Republika

Foto: Instagram

 

- Dobro veče. Ja se malo vratila. Hvala svima na podršci - napisala je Dijana uz selfi fotografiju. Na Tviteru su njeni fanovi pisali da im je poručila da će im kasnije pisati.

- Pišemo večeras, samo da se potopim u kadu i popijem čašu vina i eto me s vama.

Dok je Elez bio na merama, dogodila su se dva ubistva u Novom Sadu, s kojima se povezuje: 24. novembra 2017. sa sedam metaka izrešetan je Marko Markuš (29), a dve godine kasnije skoro na isti način ubijen je biznismen Dragan Amidžić Amidža (55).

Strah u kosti Hrkalovićevoj se uvukao čim je u novinama u pritvorskoj ćeliji pročitala da je Elez postigao dil sa tužilaštvima BiH i Srbije i da je već otkrio da je u blizini bob staze na Trebeviću zakopano telo plaćenog ubice Slaviše Bilinca Bilija, koji je osumnjičen za likvidaciju predsednika Fudbalskog kluba Bežanija Gorana Mijatovića Mite 2006.

Vujačić: Moguće proširenje istrage

Svetozar Sveta Vujačić, advokat i specijalni savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, tvrdi da Dijana i te kako ima razloga da se boji Eleza jer, ukoliko propeva o onome što joj se stavlja na teret, ona bi mogla debelo da plati.

- Dosta je razloga da se Hrkalovićeva plaši onoga što će reći Elez da bi sebe zaštitio. Nesumnjivo je da on dosta zna jer je bio na vezi s Dijanom i blizak s njom. Može naročito da joj škodi ukoliko propeva u vezi sa ubistvom mog kolege Miše Ognjanovića - ističe Vujačić i dodaje da veruje da će istraga protiv bivše državne sekretarke biti proširena.

- Svaki čvrst dokaz protiv nje i bilo koji provereni iskaz kojim se optužuje dovešće do naredbe tužilaštva za proširenje istrage i buduće optužnice, koja će biti daleko teža - najavljuje Vulinov savetnik.

Dijana Hrkalović se tereti da je bila logistička podrška Elezu, kao i Veljku Belivuku. Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno izveštaje tužilaštvu u vezi s ubistvom Vlastimira Miloševića, slučajem poznatim kao ubistvo na šinama, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela ispred kriminalne grupe "Principi". I protiv Bagzija Milenkovića je u petak podnet optužni predlog zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, kao i protiv bivšeg načelnika Šušnjića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading