PAO I MESAROV UBICA KAPETANA: Milo Radulović mučen a onda ubijen nakon što je dao informacije

Autor:

Hronika

10.12.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Đurović (34) iz Herceg Novog uhapšen je u četvrtak u Podgorici zbog umešanosti u otmicu i ubistvo Mileta Radulovića Kapetana po direktivi iz vrha kriminalne organizacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Đurović je odranije poznat policiji, kao deo "kavačkog klana", i više puta je lišavan slobode zbog umešanosti u obračune sa "škaljarskim klanom".

PAO I MESAROV UBICA KAPETANA: Milo Radulović mučen a onda ubijen nakon što je dao informacije

Foto: printscreen/TVPink

Hapšenje zbog surove likvidacije Kapetana, čije delove tela je policija nedavno pronašla zakopane na Lovćenu, usledilo je nekoliko dana nakon sastanka Uprave crnogorske policije s delegacijom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kada su razmenjena najnovija saznanja iz istrage o svirepim ubistvima za koja se terete "kavčani". Hapšenje je izvedeno istog dana, kao i privođenje supruga mafijaških šefova u Beogradu. 

- Akcija hapšenja Đurovića izvedena je u podgoričkom lokalu "Unico" u Ulici Ivana Vujoševića jer postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni u više navrata u vremenskom periodu od 14. 10. 2020. do 21. 12. 2020. vršio fizičko obezbeđenje otetog Mila Radulovića, kao i da je kao saizvršilac učestvovao u njegovom ubistvu, koje je izvršeno dana 21. 12. 2020. na teritoriji Kotora. Istovremeno se traga za još nekoliko lica iz Herceg Novog zbog ubistva Radulovića - rečeno je iz Uprave crnogorske policije. Navedeno je i da se Đurović sumnjiči i da je počinio krivično delo stvaranja kriminalne organizacije.

OPTUŽENI DIJANA I PRLJAVI POLICAJCI

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je juče Specijalnom sudu optužni predlog protiv protiv Dijane Hrkalović zbog trgovine uticajem, za šta joj preti kazna do osam godina zatvora. Istim optužnim predlogom obuhvaćeni su i Dejan Milenković, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije, i Milorad Šušnjić, bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad. Njima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Optužni predlog TOK je juče podneo i protiv Božidara Stolića, nekadašnjeg kriminalističkog inspektora za suzbijanje organizovanog opšteg kriminala, kao i Filipa Golubovića, pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ova ekipa povezuje se sa zlodelima "kavčana".

Mile Kapetan je kobnog 14. oktobra, prema direktivi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su ilegalno ušli u Crnu Goru s planom za smaknuće nekoliko "škaljaraca", doveden u kuću strave kod Spuža, u koju su namamljeni i Damir Hodžić i Adis Spahić, ali tu nije likvidiran. Prema rezultatima istrage, Belivuk je prvo ubio Hodžića da bi potom "kavčani" nasrnuli na njegovog šuraka Spahića, pa i njega lišili života.

Mileta Kapetana su vezali i odvezli ga na drugu lokaciju, gde je dva meseca mučen, sve do smrti, prema planu kojim je iz Beograda rukovodio Marko Miljković zvani Mesar. Sumnja se da su osumnjičeni uz obmanu, pretnje i fizičku silu od Radulovića iznudili i novac.

- Kapetan je otet s namerom da bude mučen dok ne otkrije sve informacije o "škaljarcima" i da im ih dovodi "na rudu", a da onda bude ubijen, ali je do promene došlo kada su shvatili da bi im živ mogao biti od veće koristi. Čitav plan osmislio je Marko Miljković, koji je Radulovića zvao Ćale, a čak je kompanjonima pričao da mu je Mile bio izuzetno simpatičan. 

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV ŽENA MAFIJAŠA

Prema nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, u četvrtak ujutru su privedene Bojana Belivuk i Snežana Đorđević, supruga i tašta Veljka Belivuka, Tanja Miljković, žena Marka Miljkovića, i Marija Milutinov, vanbračna supruga Filipa Ivanovskog, zbog pranja novca za kriminalnu grupu.

Sve četiri žene su negirale krivicu na saslušanju koje je trajalo oko tri sata, do kasnih večernjih sati, a posle toga im je ukinuta prethodno određena mera zadržavanja do 48 sati i puštene su da se u daljem toku pokrenute istrage protiv njih brane sa slobode.

Sumnja se da su one na svoje ime od novca pribavljenog kriminalnim delovanjem grupe Belivuka i Miljkovića kupovale stanove i kuće, luksuzne automobile i vodile privatni biznis.

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković su nedavno po zamolnici crnogorskih istražitelja saslušavani u TOK zbog ubistva Hodžića, Spahića i Radulovića, dok se četvrti osumnjičeni u proširenoj istrazi Ratko Živković nalazi u bekstvu. U Crnoj Gori su zbog ubistva Kapetana saslušavane u pritvoru i vođe "kavčana" Slobodan Kašćelan i Igor Božović.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mile

10.12.2021 22:06

Sada su oni na konju Hrki ih izvlači iz zatvora.