SVEDOCI IZGUBILI PAMĆENJE, NIČEGA SE NE SEĆAJU: Suđenje za ubistvo Borivoja Simovića na Senjaku prošlo burno

Autor: Republika

Hronika

10.12.2021

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu za teško ubistvo Borivoja Simovića pre godinu i po dana na Senjaku, danas je u Višem sudu svedočio Nikola Stančić za kojeg optuženi tvrde da ih je te večeri uvukao u sačekušu, da dođu u park gde je na njih pucano. Oni su iznoseći odbranu ispričali da su uzvratili, a kasnije saznali da je tada stradao Simović.

SVEDOCI IZGUBILI PAMĆENJE, NIČEGA SE NE SEĆAJU: Suđenje za ubistvo Borivoja Simovića na Senjaku prošlo burno

Foto: ST/V. LUKIĆ

Nikolić je ranije ispričao da ga je Stančić pozvao da se nađu u parku na Senjaku da mu vrati pare koje mu duguje za "pežo 206" koji je kupio od Nikolića na rate. Kad su došli na njih je pucano iz šume.

Međutim, Stančić je juče u sudu tvrdio da je otkazao taj susret, jer mu je mami bilo loše i da nije kupio nikakav automobil od Nikolića, već mu je pare dugovao za dukseve. Nije se sećao koliko, otprilike između 50 i 100 evra. On se skoro ničega nije mogao setiti, šta god su ga branioci pitali. Setio se da je slučajno sreo Simovića na ulici, ali ne i šta su pričali, da li su se posle čuli, ne seća se ni da li se kasnije čuo sa Nikolićem, ni da li je od Simovića dobio poruku da im zakaže susret u parku, ni da li je posle zvao nekoga od porodice Simović, pa čak ni da li je imao memorisan Nikolićev broj u telefonu.

Na to njegovo nesećanje više puta je reagovala i sudija Slavica Nikolić pitajući da li može da se seti ako se potrudi, na šta je Stančić uzvratio sa - "ne mogu". U sudnici je reagovao i punomoćnik porodice Simović Borivoje Borović prigovorom da je način ispitivanja svedoka od strane predsedavajuće sudije, poput "kako se ne sećate i setite se" provokativan i protiv interesa žrtve i oštećenih i u korist odbrane, na šta mu je sudija Nikolić odgovorila da je njen jedini interes da se što bolje razjasni i dođe do istine.

Na isti način je odgovarao i Stančićev prijatelj Stefan Gračanin, koji isto ničega skoro nije mogao da se seti osim da se sa Nikolom te večeri vozao njegovim "pežoom". Nije znao ni kad su se našli, ni koliko su dugo bili zajedno, da li su išli kod Stančića kući ili Borivoja Simovića, ni da li mu se drug tada dopisivao sa nekim ili razgovarao, gde su se u Surčinu okrenuli i vratili nazad. Kazao je da sa Stančićem nikada nije pričao o ubistvu Simovića, jer ga to nije zanimalo, da se ne seća kad je išao kod tužioca i šta je tamo pričao. I kod njegovog svedočenja, pošto je na brojna pitanja uglavnom odgovarao sa ne sećam se i moguće je, sudija je ušla u raspravu sa advokatom Borovićem, jer je insistirala da Gračanin možda ipak nešto kaže i navela je da je jasno kao dan da svedok neće da odgovara.

Branilac Aleksandra Nikolića, Dalibor Katančević uložio je prigovor da su ova dva svedoka Stančić i Gračanin instruirana da dođu u sud i da se prave ludi, da se ničega ne sećaju.

Sudsko veće na kraju pretresa je odbilo da trojicu okrivljenih pusti iz pritvora. Suđenje će se nastviti u februaru saslušanjem ostalih svedoka i veštaka.

PUCNJEVI U ŠUMI I BELI DŽIP

U sudnici su svedočile i dve žene koje su te večeri vraćajući se sa posla prolazile pored parka na Senjaku kada su se u šumi čuli pucnjevi. One su ispričale da su pored njih tad protrčala dva momka, a zatim je iz šume izašao beli džip i prošao pored njih.

(Republika/Novosti)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading