PODNETA OPTUŽNICA PROTIV INSPEKTORA SBPOK BOŽIDARA STOLIĆA!

Autor: Republika

Hronika

10.12.2021

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podneta optužnica protiv inspektora SBPOK Božidara Stolića zbog prenošenja informacija Belivukovoj grupi.

PODNETA OPTUŽNICA PROTIV INSPEKTORA SBPOK BOŽIDARA STOLIĆA!

Foto: Ilustracija: Repulika.rs, ST/V. LUKIĆ, Privatna arhiva

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg inspektora SBPOK-a Božidara Stolića zbog sumnje da je od januara 2020. do 10. juna ove godine obaveštavao organizovanu krimimalnu grupu (OKG) Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljavannja krivičnih dela te OKG.

Optužnim predlogom obuhvaćen je i Filip Golubović (pripadnik OKG Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.


Tužilaštvo navodi da postoji opravdana Sumnja da je Stolić informacije dostavljao Goluboviću, a on ih dalje prenosio pripadnicima ove OKG.
Republika

Foto: Printscreen

Hapšenje Božidara Stolića

Stolić i Golubović terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a Stolić i za jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja.


Stolić je u pritvoru u Požarevcu od septembra gde, Više javno tužilaštvo u tom gradu vodi istragu protiv njega zbog krivičnog dela prinuda u pokušaju.

U tom slučaju su osumnjičeni i pripadnik BIA M.K. i Slađan Konstantinović, koji se sumnjiče da su pokušali da prinudom preuzmu ugostitljski objekat od jednog Požarevljanina.

Stolić je inače bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca, jer u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pa mu je pritvor ukinut po sili zakona 6. avgusta.

Istragu u tom slučaju protiv njega počelo je Posebno odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
realista

10.12.2021 14:04

Smrad potplaceni.Za takve dupla kazna.