BELIVUK I MILJKOVIĆ DOŽIVELI NERVNI SLOM KAD SU ČULI ZA HAPŠENJE SUPRUGA: Nisu mogli da obuzdaju bes!

Autor: Republika

Hronika

10.12.2021

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruge vođa najsurovijeg klana u regionu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i Belivukova tašta, uhapšene su juče zbog sumnje da su prale novac koji je kriminalna grupa zaradila od šverca droge, otmica i ubistava.

BELIVUK I MILJKOVIĆ DOŽIVELI NERVNI SLOM KAD SU ČULI ZA HAPŠENJE SUPRUGA: Nisu mogli da obuzdaju bes!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Osim Bojani Belivuk, Tanji Miljković i tašti Velje Nevolje Snežani Đorđević, lisice su stavljene i Mariji Milutinov, nevenčanoj supruzi optuženog pripadnika te kriminalne grupe Filipa Ivanovskog.

- Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK uhapšene su zbog postojanja sumnje da su izvršile krivično delo pranja novca u produženom trajanju. Na svoje ime, kako se sumnja, kupovale su nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca za koji se sumnja da potiče iz delatnosti kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković - saopšteno je juče iz tužilaštva.

Republika

Foto: Starsport, E-stock

 

Pobesneli kad su čuli za hapšenje

Marko Miljković i Veljko Belivuk, kako Kurir saznaje, iz sredstava javnog informisanja saznali su da su im supruge uhapšene.

- Psovali su, nisu mogli da sakriju bes - kaže izvor. Bojana Belivuk i Tanja Miljković privedene su u zgradu tužilaštva u Ustaničkoj ulici. U istoj zgradi inače je i posebna pritvorska jedinica u kojoj su im muževi.

Zatečene na svojim adresama

Imovina koja je juče zaplenjena od četiri uhapšene žene procenjena je na više od milion evra. Navodno, u kućama je pronađeno i nešto novčanica u evrima, koje su takođe popisane i zaplenjene. Lisice su ženama stavljene u kućama i stanovima u kojima žive.

- U pitanju su tri stana i jedna kuća. Tanja Miljković na svoje ime ima kuću, dok preostale tri imaju po jedan stan, za koje operativne informacije ukazuju da su kupljeni prljavim novcem - otkriva izvor i dodaje da ovo nije kraj i da se češljanje imovine porodica klana nastavlja.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Tanja Miljković žena Marka Miljkovića

Policajci s fantomkama i naoružani dugim cevima juče su blokirali deo Zvezdare u kom su vile Miljkovića i Belivuka. Prema nezvaničnim informacijama, policija je s Miljkovićeve kuće skinula i kamere za video-nadzor, prenosi Kurir.

- U dvorištu kuće iz koje je s lisicama, obučena u bundu i maskirana naočarima za sunce i maskom za lice, izvedena Tanja Miljković pronađen je i blindirani BMW, koji je bio registrovan do juna.

Republika

Foto: Republika

Tašta Veljka Belivuka izašla iz TOK

Policija je dizalicom pokušala da ga odvuče, ali to nije bilo moguće jer je auto težak preko pet tona, pa je on privremeno vraćen u dvorište - objašnjava sagovornik.

Izvor iz istrage podseća da su vođe klana izjavile da nemaju imovinu na svoje ime.

Podsetimo, Belivuk je na saslušanju izjavio da radi u podrumu pića za 60.000 dinara, a njegova žena u rentakar agenciji, ali da ne zna koliko ona zarađuje. Prema nezvaničnim informacijama, njegova supruga je suvlasnik te rentakar agencije, a sumnja se da su većinu automobila koji su se vodili na agenciju koristili pripadnici kriminalne grupe.

- Prilikom hapšenja kod Belivuka u stanu je zaplenjeno preko 30.000 evra, a veštačenje je pokazalo da su na novčanicama pronađeni tragovi kokaina - kaže izvor.

Sumnja se da je Belivukova supruga bila upoznata s njegovim poslovima, to jest da je znala da je novac stečen kriminalom. On podseća da je bila vidno uznemirena i besna i kada je policija 4. februara upala u njihov stan i uhapsila joj muža.

- Upravo je reč o stanu u luksuznom kompleksu u Ulici Živka Davidovića. Kada je policija tada upala, vikala je na muža: "Vidi šta si nam uradio" - podseća sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading