POTRAGA ZA MLADIĆEM KOJI JE UBO PEVAČA JOŠ U TOKU: Određen pritvor Strahinjinim drugovima koji su ga BRANILI NAKON NAPADA

Autor:

Hronika

09.12.2021

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojici učesnika masovne tuče u Novom Sadu Ognjenu S. (25) i Damjanu P. (24), u kojoj je u subotu naveče teško ranjen pevač Strahinja Mrđan (27), određen je pritvor, dok je treći Nikola R. dobio meru zabrane prilaska i komuniciranja.

POTRAGA ZA MLADIĆEM KOJI JE UBO PEVAČA JOŠ U TOKU: Određen pritvor Strahinjinim drugovima koji su ga BRANILI NAKON NAPADA

Foto: facebook

Osnovni sud je saslušao trojicu uhapšenih i okrivljenih i na predlog tužilaštva doneo ove mere povodom tuče koja se odvijala u nekoliko navrata, ispred Spensa i Promenade, te posle u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

Za napadačem na Mrđana još se traga, dok su trojica uhapšenih navodno njegovi prijatelji koji su krenuli da ga brane i da se svete, nakon što ga je za sada nepoznati napadač u opštom haosu i masovnom obračunu pre toga, ubo u grudi.

Kako kaže Osnovni sud, pomenuta trojica se sumnjiče da su u subotu uveče učestvovali u tuči najpre ispred lokala "Prag" koji se nalazi na Spensu, a potom i u Kliničkom centru Vojvodine, gde su sreli svoje suparnike koji su takođe došli da zatraže lekarsku pomoć. Kako je ranije navela policija Ognjen S. i Nikola R. su tukli nogama i rukama dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina. Nakon toga, Ognjen S. i Damjan P. su u Urgentnom centru tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka, ali su napali i policajce. Njih trojica su kako nezvanično saznajemo drugari od Strahinje koji su se sa njegovim napadačima obračunali prvo ispred Spensa, a posle i u KCV.

Ognjen S. tako se tereti za dva krivična dela, nasilno ponašanje i napad na policajce na dužnosti, te nedozvoljenu proizvodnju, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Nikola R. je pritvoren zbog nasilnog ponašanja, a Damjan P. se sem nasilnog ponašanja tereti i za napad na policajce.

- Određen je pritvor protiv okrivljenog O. S. zbog postojanja osobitih okolnosti koje bi ukazivale da će on boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene svedoke i na osnovanu bojazan da bi boravkom na slobodi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela. D. P. je pritvoren zbog opasnost od bekstva, mogućeg ometanja postupka, uticaja na svedoke oštećenog i ponovljanja krivičnog dela - rekla je Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu.

Republika

Foto: facebook

Strahinja Mrđan

Ognjen S. je u okršaju takođe povređen, jer kako kažu iz Višeg tužilaštva, “događaj koji se dogodio ispred lokala "Prag", kada je za sada NN izvršilac ili više njih, oštećenima S. M. i O. S. zadalo više ubodnih rana nepoznatim oruđem u predeo tela gde se nalaze vitalni organi, kvalifikovan je kao teško ubistvo u pokušaju. Kažnjivo zatvorom u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotno.“

U stanu pronađena municija

U sklopu istrage policija je pretresom stana Ognjena S. pronašla pištoljsku i puščanu miniciju zbog čega je zaradio i drugu krivičnu prijavu. Intrigantno je i što niko nije zvao Hitnu pomoć, nego kako su nam potrdili iz KCV, učesnici su sopstvenim prevozom dolazili po pomoć u prostorije Urgentnog centra.

Uboden kraj srca

Strahinja je uboden u levu strane grudnog koša, blizu srca. Posle hitne operacije i borbe za život oporavlja se na Odeljenu grudne hirurgije Instituta u Sremskoj Kamenici. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

(Republika.rs, Blic.rs)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading