BOMBAŠ USPEO DA POBEGNE POLICIJSKOJ RACIJI: Jurili Strahinjinog ubicu, POHAPSILI 19 dilera!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos pretresima na 50 lokacija, Milivoje Lovrenović, osumnjičeni za likvidaciju Strahinje Stojanovića u Beogradu, nestao bez traga i glasa.

BOMBAŠ USPEO DA POBEGNE POLICIJSKOJ RACIJI: Jurili Strahinjinog ubicu, POHAPSILI 19 dilera!

Foto: ST/D. KADIĆ/printskrin

Ubica Strahinje Stojanovića Milivoje Lovrenović ponovo je izbegao hapšenje u Bosni i Hercegovini. MUP Republike Srpske i SIPA sproveli su veliku akciju "Storidž 2" da bi pronašli Milivoja, ali je on uspeo da pobegne. Ipak, privedeno je 19 drugih osoba, koje su najverovatnije povezane s njim, zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne bande.

Milivoje Lovrenović je na Interpolovoj poternici zbog likvidacije Strahinje Stojanovića (30), bliskog "kavačkom kanu", kojem je 13. septembra prošle godine u Beogradu postavljen eksploziv ispod džipa BMW X5. Samo sedam dana kasnije inspektori su došli do saznanja da Lovrenović može biti počinilac.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Milivoje Lovrenović

Pripadnici SIPA na području Gradiške pretresli su i pre tri nedelje sedam lokacija u nadi da će pronaći Lovrenovića ili neki trag koji vodi ka njemu, ali je akcija bila neuspešna.

Takva je bila i jučerašnja, kada je prečešljano 50 lokacija na području Banjaluke, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Doboja i Bosanskog Novog. Traga se za još petoricom pripadnika kriminalne grupe koji su osumnjičeni za distribuciju narkotika i oružja, organizovani kriminal i krijumčarenje ljudi. Lovrenovićeva veza s njima tek će biti utvrđena.

Lovrenović je posle likvidacije Stojanovića najverovatnije odmah pobegao u Bosnu i Hercegovinu, a zatim u Hrvatsku. Spominjalo se da je nakon toga pobegao i da se krije na području Španije, gde je najjače uporište saradnika Luke Bojovića, s kojim je Milivoje veoma blizak.

On je otkriven na snimcima koje je policija pregledala nakon atentata. Inspektori su na njima primetili čoveka na električnom biciklu koji im je bio sumnjiv. Upornim češljanjem video-zapisa pronašli su jedan koji je zabeležen na splavu pored kojeg je osumnjičeni bacio bicikl u reku i presvukao se.

Republika

Foto: facebook.com/Srpskainfo.com

Milivoje Lovrenović

Pucao da proslavi rođenje unuka

Milivoje Lovrenović je već godinama poznat policiji u regionu i povezivan je s brojnim likvidacijama, ali nikada nije optužen za neko teško krivično delo. Njegovo ime dovođeno je i u vezu s krijumčarenjem veće količine kokaina jer je utvrđeno da je iznajmio stan dilerima. Privođen je i zbog podmetanja bombe na kuću u Banjaluci. On je, inače, vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Gradiški, a njegovo ime se u javnosti pojavilo u decembru 2019. nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako puca u vazduh iz dva pištolja kada je slavio rođenje unuka.

Milivoje je eksplozivnu napravu velike razorne moći, ali precizno usmerene, ispod Stojanovićevog vozila najverovatnije postavio u noći između 12. i 13. septembra. Zatim ga je pratio na električnom biciklu i to od Strahinjinog stana na Galenici, koji se s devojkom iz Kolumbije Sonjom Suarez Gomez (46) uputio na auto-trke na Ušću, do ulice Omladinskih brigada, trasom dugom osam kilometara, gde je na kraju pozivom s mobilnog telefona aktivirao eksploziv. Sonja je pažnju srpske javnosti privukla atraktivnim izgledom i fotografijama na Instagramu na kojima je prikazivala sve ljubavne momente koje je delila s 15 godina mlađim dečkom, za kojeg je nakon ubistva rekla da će ga voleti zauvek.

Policija sumnja da je iza ubistva Stojanovića stoji Filip Korać, koji je u žestokom sukobu s "kavčanima" i grupom Veljka Belivuka, koja ga je označila kao metu. Smatra se da je Korać finansirao ovaj zločin. Stojanovićevo ime se pominje i u kontekstu nameštaljke Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke. Policija, naime, sumnja da je ona pustila priču da Stojanović stoji iza ubistva advokata Miše Ognjanovića da bi sakrila pravog ubicu Darka Eleza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading