NEMOJTE MOLIM VAS, POVRATIĆU! Veljinom osumnjičenom za KASAPLJENJE I MLEVENJE KUMA pozlilo na saslušanju

Autor: Republika

Hronika

08.12.2021

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Budimir, istaknuti pripadnik klana, koji se dovodi u vezu sa svih pet ubistava iz optužnice, tražio u tužilaštvu da mu se ne prikazuju slike iskasapljenih tela.

NEMOJTE MOLIM VAS, POVRATIĆU! Veljinom osumnjičenom za KASAPLJENJE I MLEVENJE KUMA pozlilo na saslušanju

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Miloš Budimir, jedan od istaknutih pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je, prema optužnici, učestvovao u svih pet ubistava koja su grupi zasad stavljena na teret, nije imao hrabrosti da pogleda slike brutalno iskasapljenih tela žrtava.

Budimir se tereti da je lično sekao delove tela svog kuma Zdravka Radojevića, ali na slikama to nije mogao da gleda.

-  Je l' mogu, molim vas, da ne gledam. Jaoj, ne, ne mogu ja ovo... Povratiću, možete li, molim vas, da mi ih ne pokazujete - rekao je on, kako otkriva izvor za "Kurir", na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal kada su mu prikazane fotografije koje su nađene u telefonima sa Skajem pripadnika klana. Prema rečima sagovornika, ovakvo Budimirovo ponašanje posebno je interesantno zbog toga što je, prema navodima optužnice, lično učestvovao u komadanju tela pre nego što bi ona bila samlevena u industrijskoj mašini.

- Pored toga, prema prikupljenim dokazima, učestvovao je i u bacanju ostataka tela u Dunav, koji su samleveni iznošeni u džakovima iz kuće u Ritopeku - objašnjava izvor.

I svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je i sam učestvovao u zločinima, priznao je da je u kriminalnu grupu ušao upravo preko Miloša Budimira. Kako je naveo, Budimirov rođeni brat Marko bio je deo klana Belivuka i Miljkovića, a i njega je uvukao u grupu.

- Miljković mi je rekao: 'Znao sam da je Marko zlikovac, ali nisam znao da je i Miloš. Zatvor ga je pokvario, napravio je od njega zlikovca - rekao je Hrvatin, navodeći da su braća Budimir u hijerarhiji klana bila odmah iza Belivuka i Miljkovića.

Svedok-saradnik je otkrio da Miljković nije jedini koji je, kako se sumnja, ubijao kumove. Naveo je da je pokojni Zdravko Radojević bio kum Miloša Budimira. Pored Budimira, Radojevića je izdao i jedna od najbližih prijatelja Nemanja Lakićević, čije se ime takođe nalazi na optužnici.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

 

 

Da podsetimo, Zdravko Radojević je ubijen 10. novembra prošle godine, a istog dana pripadnici klana su sa auto-placa koji je držao sa još jednim muškarcem odvezli skupocene automobile u vrednosti od oko 200.000 evra. Njegova udovica Marijana Krstović tokom svedočenja je otkrila da su mu prethodno uzeli i plac, koji je vredeo isto toliko. Lakićević i Zdravko Radojević bili su prijatelji 20 godina i osumnjičeni je bio jedna od osoba kojima je on verovao. Zdravkova žena je prethodno otkrila da joj je muž kobnog dana rekao da ide da se nađe s njim. Kada se nije vratio, danima je upravo osumnjičenog zvala da joj pomogne i sazna šta joj je sa mužem, a on ju je ubeđivao da je sve u redu i da rešava "neke probleme".

Svedok-saradnik je na saslušanju ispričao da je Zdravka Radojevića jednim udarcem sekire ubio lično Veljko Belivuk.

- Kada sam stigao u kuću, Zdravko je sedeo savladan na spratu, tada je zadobio nekoliko udaraca da bi bio savladan, ništa više od toga. Posle smo ga spustili u podrum, ostali smo ja, Miloš Budimir i Veljko Belivuk. Budimir je rekao Zdravku da je ovo zato što je pretio njegovom detetu i ženi. Veljko Belivuk je pitao: 'Ko će Zdravka da rešava?', na šta je Budimir odgovorio: 'Ja ne mogu, kum mi je'. Skinuli smo ga polako, okrenuli ga na stomak i glavu na fosnu. Veljko je tada otišao po sekiru i jednim udarcem po vratu ga ubio. Kada je ubio Zdravka, čulo se samo onako 'aahh', a onda mi je Veljko rekao: 'Hoćeš ti da mu odvojiš glavu od tela? - ispričao je Bojan Hrvatin.

 

BONUS VIDEO: 

 

http://<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CO4dZxmlHLI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading