DETALJI ISTRAGE PROTIV BELIVUKOVOG KLANA: Velja hteo da pobije celu bandu PINK PANTERA!

Autor:

Hronika

08.12.2021

05:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zlodela Nevoljinog klana ubrajaju se i likvidacije Milana Ljepoje, Aleksandra Šarca i Damira Hadžića.

DETALJI ISTRAGE PROTIV BELIVUKOVOG KLANA: Velja hteo da pobije celu bandu PINK PANTERA!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića planirao je da pobije sve koji im se nađu na putu preuzimanja primata u balkanskom podzemlju. Prvi na nišanu su, po naređenju šefa "kavčana" Radoja Zvicera, naravno "škaljarci", a druga grupa su "Pink Panteri", koji su bili povezani s njima. "Pink Panteri" su bili posebno zanimljivi zbog veza sa crnogorskim "škaljarskim klanom", ali i zbog velikog plena iz niza pljački juvelirnica i zlatara po svetu, koji je srpska filijala "kavačkog klana" htela da im preotme. Milan Ljepoja, Aleksandar Šarac i Damir Hadžić su trojica pantera koja su se našla na putu klana ubica. Ostalih desetak, uglavnom iz Niša i Beograda, još su živi zahvaljujući hapšenju Belivukovih ubica.

Ovi podaci procurili su iz istrage koja se vodi protiv Belivukove ekipe.

- I ovaj iskaz svedoka-saradnika potvrđuje da su Velja Nevolja i ekipa pucali na visoko. Hteli su da počiste, osim dva najjača suprotstavljena klana, i sve one s kojima su lično bili u sukobu. Pogotovo što su panteri uz podršku "škaljaraca" planirali da uđu u otvoreni sukob s Belivukom i "kavčanima" - objašnjava izvor blizak istrazi.

Milan Ljepoja (44), član pink pantera, ubijen je tačno pre godinu dana u kući smrti u Ritopeku jer je Radoje Zvicer saznao da je baš on u ime "škaljaraca" organizovao napad na njega u Kijevu, koji je jedva preživeo. Istovremeno, Ljepoja se spremao na okršaj s Belivukom na domaćem terenu.

U dekodiranim razgovorima sa Skaj aplikacije koju je koristio Belivukov klan navodi se da je Zvonce (Mance), što je bio Ljepojin nadimak, izuzetno opasan: "... to im je iz vrha prve ekipe čovek.., jeste Mance je njemu nadimak, opasan čovek, kume, vidiš deset ljudi ima ubica..."

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Ljepoja je namamljen ponudom da kupi blindirani automobil 9. decembra prošle godine, u Ritopeku je savladan, mučen i ubijen. Istražitelji nisu isključili mogućnost da je drugi motiv ovog svirepog ubistva plen iz milionske pljačke koju je Ljepojina grupa izvela u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Ubistvo pantera Aleksandra Šarca, koji je takođe bio na vezi sa "škaljarcima", odrađeno je dva meseca ranije u garaži TC "Ušće", kad nisu uspeli da ga na prevaru namame u Ritopek - podseća naš sagovornik i dodaje da srpska, grčka i crnogorska policija zajedno ovom spisku dodaju i likvidaciju Damira Hadžića i Alana Kožara na Krfu.

- Užičanin Hadžić nekada je pod okriljem "Pink Pantera" harao evropskim juvelirnicama. Tokom aprila 2010. uhapšen je u Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca. Potom se povukao iz pljački i počeo da organizuje likvidacije za račun "škaljaraca". Po svemu sudeći, i iza njegovog ubistva stoji Belivukova ekipa - zaključuje izvor blizak istrazi.

"DA VIDIMO GDE DA GA ODEREMO"

Okrivljeni Marko Andrić Kuzman u presretnutoj komunikaciji objašnjavao je sagovornicima jedan od razgovora koji je imao s Veljkom Belivukom. On u navedenom razgovoru sagovornicima prenosi poruke koje je dobio od Belivuka. U tim porukama od Belivuka dobija saznanja da se ekipa pink pantera, čiji je pripadnik bio Milan Ljepoja, raspituje za njega. Takođe, Belivuk mu kaže:

- Pa da vidimo šta ćemo s njim, gde da ga oderemo, pa neka skuplja koga hoće, ali na onom svetu.

Andrić mu na to odgovara:

- I ja mu kažem, brate, vidi ovako, ja ne znam ni kako on izgleda, a povezan je verovatno je sa Crnogorcima, nema sa čime drugim. Mada su ovde u ovom gradu svi na drugoj strani, koliko ja znam, povezani sa Crnogorcima. Koliko ja znam, živi na Dedinju u Beogradu i ništa više ne znam. Dole po Nišu ga viđaju.

Belivuk mu dalje u porukama prenosi:

- Pripazi se i ti malo dok ne vidim kako da ga oderem! Smrad, debil koji je u 40 godina istripovao da bude krimos!

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading