Izbacivač iz "Nane" ubio vođu navijača: Pomagači jurišali na Vučića!

Autor:

Hronika

20.12.2017

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petorica pripadnika obezbeđenja noćnog kluba "Nana" na Senjaku uhapšena su zbog ubistva vođe navijača FK Rad Aleksandra Savkovića (27). Među njima su i dvojica mladića koji su bili u bentliju koji je u septembru naleteo na kolonu vozila predsednika Aleksandra Vučića!

RepublikaFoto: Republika
Zbog sumnje da je pucao u Savkovića, uhapšen Nedeljko Grbović (46). Dvojica od četvorice pomagača bili u bentliju koji je letos naleteo na predsedničku kolonu

Razbežali se

Zbog sumnje da je povukao obarač, uhapšen je Nedeljko Grbović Grba (46), dok se za teško ubistvo u saizvršilaštvu terete Miloš Tančev Tanče (22), Miloš Lukovac (29), Stevan Dukić (22) i Stefan Šapurić (24). Tančev i Dukić su 1. septembra bili u luksuznom vozilu Ivice Dragutinovića koje se na Topčiderskoj zvezdi zakucalo u Vučićevu kolonu. Autom je tada upravljao Luka Radulović, koji je takođe radio u "Nani" kao izbacivač.

Motiv ubistva još se ispituje, ali se sumnja da ima veze sa neraščišćenim računima odranije

Ubistvo se dogodilo u nedelju ujutru, oko 5.20 časova. Sukob je izbio u klubu, a nastavio se na ulici. Sa Savkovićem u društvu su bili Adija Iseinović (29) iz Banjaluke, koji je ranjen, Kotoranin Stevan I. (29), koji je zadobio povrede u tuči, njegov zemljak Aleksandar L. i Marko B. i Miloš N. iz Beograda. S druge strane bili su Tančev, Lukovac, Dukić, Šapurić i Grbović, koji je u jednom momentu potegao pištolj i zapucao. Nakon toga, Savković i Iseinović ostali su da leže na ulici, dok su se napadači razbežali. Savković je taksijem prebačen u Urgentni, ali mu nije bilo spasa. Meci su ga pogodili u grudi i stomak i naneli mu povrede kojima je podlegao sat vremena ranije na operacionom stolu.

Motiv ubistva još se ispituje, ali se sumnja da ima veze sa neraščišćenim računima odranije. Kako se nezvanično saznaje, ubijeni Savković je pre nekoliko večeri došao u "Nanu" i izvadio hekler i počeo da preti. Kobne večeri opet je došao u klub sa društvom, među kojima je bio i fudbaler Vladimir Volkov, koji je malo pre sukoba napustio lokal.

RepublikaFoto: instagram.com/vovavolkov3

Debeo dosije

- Ubijeni mladić očigledno je imao neraščišćene odnose s nekim iz tog lokala. Pretpostavlja se da je upravo zbog ranijih nesuglasica naoružan došao u klub. Iako se po kuloarima priča da se s nekim iz obezbeđenja pokačio oko devojaka koje su bile gošće kluba, veruje se da bi to mogla biti kap koja je prelila čašu kobne večeri, ali da pravi razlog leži u kriminalnim radnjama kojima su se i jedna i druga strana bavile - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Savković je odranije bio poznat policiji i imao je debeo dosije. Hapšen je zbog pokušaja ubistva, više puta je privođen zbog droge, oružja, nasilničkog ponašanja, razbojništva...

Drogu dilovao po klubovima

Uhapšeni Miloš Tančev i Stevan Dukić proveli su nepunih mesec dana u pritvoru zbog incidenta s bentlijem. Nakon saslušanja Ivice Dragutinovića, koji je tvrdio da im je dao vozilo da sipaju benzin, njih dvojica, ali i Luka Radulović, koji je upravljao kolima kada su naleteli na predsedničku kolonu, pušteni su na slobodu. Radulović je, međutim, pre mesec dana opet uhapšen, ali sada zbog dilovanja kokaina. Veruje se da je drogu prodavao upravo u klubovima koje je obezbeđivao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Radmila

20.12.2017 09:49

Prilicno sam iznenadjena. Da ih hapsite na vreme imali bi bar goli zivot.