PEVAČU ZARILI OŠTRICU DIREKTNO U SRCE: Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Novom Sadu povodom ovog događaja

Autor: Republika

Hronika

06.12.2021

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu daje sledeće saopštenje povodom povezanih dešavanja u Novom Sadu od 04. decembra 2021. godine koja su dovela do uznemirenja javnosti.

PEVAČU ZARILI OŠTRICU DIREKTNO U SRCE: Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Novom Sadu povodom ovog događaja

Foto: printsceen

Povodom događaja koji se dogodio u toku dana 04.12.2021. oko 23 časa ispred ugostiteljskog objekta ”Prag” koji se nalazi u okviru SPENS-a, kada je za sada NN izvršilac ili više njih, oštećenima S.M. i O.S. zadalo više ubodnih rana nepoznatim oruđem, u predeo tela gde se nalaze vitalni organi, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je opisane radnje NN lica kvalifikovalo kao Teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1, tačka 11, u vezi sa članom 30, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

U vezi sa tim događajem, u toku do sada preduzetih radnji i mera utvrđeno je da je iste večeri, najpre u blizini T.C. ”Promenada”, a potom i u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, u prisustvu većeg broja lica i medicinskih radnika, vršenjem nasilja došlo do težeg remećenja javnog reda i mira, kojom prilikom je napadnut i jedan policijski službenik. Na osnovu zahteva javnog tužilaštva određeno je zadržavanje tri lica u trajanju do 48 časova, u kom roku će biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, gde će biti saslušani na okolnost izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnog dela Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 323 stav 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u okviru predistražnog postupka za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, u skladu sa zakonom, nastavlja dalji intezivan rad sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na utvrđivanju identiteta izvršilaca tog krivičnog dela i prikupljanju dokaza, te se će javnost blagovremeno obaveštavati o daljem toku postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MIJO

06.12.2021 18:06

UVESTI SMRTNU KAZNU!AMERIKA IMA I IMACE UVEK SMRTNU KAZNUZA ZLOCINE!