BATA KAN-KAN NIJE UMRO PRIRODNOM SMRĆU? Evo šta je prava istina o kraju njegovog života

Autor: Republika

Hronika

05.12.2021

13:32

Butorović, poznatiji kao Bata kan-kan bio je novosadski biznismen koji se krajem januara 2008. godine iza rešetaka zbog nameštanja rezultata na jednoj fudbalskoj utakmici. Saznalo se da je sudijama trebalo da isplati 4.000 evra.

BATA KAN-KAN NIJE UMRO PRIRODNOM SMRĆU? Evo šta je prava istina o kraju njegovog života

Žarko Popović, nekadašnji šef odeljenja za krvne delikte, kaže da su nekada na svim rukovodećim strukturama od UKP pa do BIA bili postavljeni sve crnogorski kadrovi.

- Dolaskom ministra Dragana Jočića na čelo Ministarstva unutrašnjih to se intenziviralo. Ti crnogorski kadrovi u policiji su pokrivali crnogorsku mafiju. Svi ti crnogorski kadrovi koji su bili pozicionirani u srpskom MUP-u kad odu leti dole kod svojih deda, baba i kumova sve pričaju šta se ovde radi. I njihova služba je do detalja znala sve akcije i operativnog i javnog karatktera koje smo mi preduzimali protiv određenih određenih kriminalnih grupa. Posebno protiv takozvane crnogorske mafije - rekao je Popović.

Napominje da su dolaskom Zorana Đinđića na mesto predsednika vlade i postavljanjem generala Milana Obradovića na mesto načelnika beogradske policije redovi malo pročišćeni.

- Tada smo pročistili redove od tih mafijaša koji se zovu policajci i doveli smo poštene i iskusne ljude koji su uglavnom iz ovog grada. Hteli smo da od beogradske policije napravimo beogradsku policiju a ne da kačimo Crnogorcima zvončiće oko vrata da se ne bi pogubili po gradu kad izađu na teren. Njima su pozicije u beogradskoj policiji i uopšte u MUP-u bile potrebe za lično bogaćenje. I lepo su od njihove službe infiltrirani u našu službu. Mi smo bili izbušeni od strane crnogorske službe najstrašnije na svetu. Oni i koji su nekad pominjali da je to opasnost za našu službu su okarakterisani kao srpski nacionalisti - rekao je Popović u jutarnjem programu na TV Happy.

Kaže kako su ih posprdno tih godina zvali - Centar bezbjednosti policijske uprave za grad Beograd.

- Metaforčki da kažem, nama su šefovi bili u Podgorici. Sve što smo radili, sve je odlazilo u Crnu Goru na sto. Na svim pozicijama UKP-a, beogradske policije i BIA su bili Crnogorci. Ali oni nisu bili poreklom iz Crne Gore nego su direktno dovedeni iz Berana, Kolašina, Mojkovca. Oni su vukli jedni druge. Dešavalo nam se da uhapsimo okorelog razbojnika, dovedemo ga u kancelariju, uđe Crnogorac da priča sa njim a ovaj razbojnik iskoči kroz prozor i pobegne u Crnu Goru. I nikom ništa. A, o prodaji informacija neću ni da pričam - rekao je Popović.

Objašnjavajući nekadašnje prilike u ondašnjoj Jugoslaviji, Popović je otkrio i to da je upravo Stane Dolanc napravio prvu ekipu za "rad preko granice".

- Njegova prva postava su bili Vladimir Božović Giška, Željko Ražnatović Arkan, Kole Kostovski. Posle su se priključili Darko Ašanin i Vesko Vukotić. To se znalo. Darko Ašanin je rekao – kad umrem hoću da stavite jugoslovensku zastavu sa petokrakom na moj kovčeg i da mi se himna odsvira. I tako je i sahranjen - rekao je Popović.

U toku razgovora neko od sagovornika se dotakao i Bate Butorovića na šta je Popović odmah regovao:

"Kad već pričamo, da se zna da Butorović nije umro prirodnom smrću nego je čovek overio. Umro je od droge."

Podsetimo, Butorović, poznatiji kao Bata kan-kan bio je novosadski biznismen koji se krajem januara 2008. godine iza rešetaka zbog nameštanja rezultata na jednoj fudbalskoj utakmici. Saznalo se da je sudijama trebalo da isplati 4.000 evra, koje je, u slengu, zvao "četiri kila pečenja". On je inače počeo svoju karijeru punom kontroverzi još pre tridesetak godina tako što je radio kao telohranitelj u Beču.

Tu se navodno intenzivno družio sa Đorđem Božovićem Giškom. Njegov ekstravagantni stajling naterao je i nekoliko stranih novinara i TV stanica da naprave reportaže o njemu. Popularni Bata Kankan često je znao da kaže da se najbolje oseća u drečavoj garderobi u kojoj je podsećao na američke repere.

Komentari (1)

Loading
Žika

05.12.2021 15:57

Ćuti crvu ljigavi, sve manire (u pokušaju)i ako si ih imao pokupio si od crnogoraca. A i klepetušu su ti skinuli seljačino iz pičkovca.