BELIVUKOVI VOJNICI REŠILI DA PROPEVAJU O UBISTVIMA: Nude saradnju Tužilaštvu u zamenu za blažu kaznu!

Autor: Republika

Hronika

04.12.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ponudila su saradnju Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) u zamenu za povoljniji status.

BELIVUKOVI VOJNICI REŠILI DA PROPEVAJU O UBISTVIMA: Nude saradnju Tužilaštvu u zamenu za blažu kaznu!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Oni su na dobrom putu da postanu svedoci-okrivljeni, koji će, pored Bojana Hrvatina, doprineti da se rasvetle još neka ubistva, pa bi zbog saradnje mogli da računaju na blažu kaznu, nezvanično saznaju Novosti.

Pored istrage sedam ubistava, policija i tužilaštvo su zahvaljujući spremnosti ove dvojice na pragu da rasvetle i likvidaciju Aleksandra Halabrina (25). Do sada su prikupljeni dokazi za otmicu i zverska ubistva Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje.

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Kuća strave u Ritopeku

- Pored svedočenja ovih optuženih, došlo se i do materijalnih tragova, pored ostalog, i posredstvom međunarodne pravne pomoći. Očekujemo da nam uskoro stigne novi "kontingent" monstruoznih fotografija, koje su članovi grupe razmenjivali posredstvom "Skaj" aplikacije. One su sačuvane na zaštićenoj platformi, koja je otvorena - navodi sagovornik blizak istrazi.

Uskoro bi, pored Halabrina, mogla da se rasvetli i sudbina nestalog Mirka Kojića, investitora sa Zvezdare i kuma Marka Miljkovića. On je, kako se sumnja, jedna od prvih žrtava ove kriminalne ekipe. Kojić se sa Belivukom i Miljkovićem našao i na optužnici za ubistvo Vlastimira Miloševića, takođe Miljkovićevog kuma, januara 2017. godine, ali su sva trojica odlukom suda, i uz obilatu pomoć određenih struktura iz tadašnjeg vrha MUP Srbije, pravosnažno oslobođeni krivice.

Specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i njegov najbliži saradnik Saša Čađenović po povratku iz Beograda nastavili su istragu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Radoja Živkovića, osumnjičenih za težak zločin. Oni se terete da su u naselju kod Spuža ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a kidnapovali Mila Radulovića Kapetana. Trojica osumnjičenih, osim Živkovića, koji je u bekstvu, negirala su delo i odbila da odgovaraju na pitanja tužioca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading