IZREČENA PONOVLJENA PRESUDA MARKOVIĆU: Žena bivšeg šefa DB sudsku odluku nazvala katastrofom, tužiocu se podsmevala

Autor:

Hronika

03.12.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iva Marković supruga bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića nemo je pratila izricanje ponovljene presude Specijalnog suda u Bogradu po kojoj je Marković za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije, ponovo osuđen na 30 godina zatvora po ukinutoj presudi Apelacionog suda, sve do izlaska iz prostorije za publiku u kojoj je sedeći pratila dešavanja iza stakla u sudnici.

IZREČENA PONOVLJENA PRESUDA MARKOVIĆU: Žena bivšeg šefa DB sudsku odluku nazvala katastrofom, tužiocu se podsmevala

Foto: Printskrin

- Katastrofa, katastrofa. Ovo je katastrofa. Bez dokaza su ih opet osudili - glasno je govorila Iva plavokosoj gospođi sa kojom je sedela i tokom dugog obrazlaganja presude koja je prema rečima sudije Snežane Jovanović doneta većinom glasova.

Osim Radomira Markovića označenog kao izvršitelja ubistva u podstrekavanju po nalogu NN lica iz najviših struktura tadašnje vlasti, na 30 godina zatvora za ubistvo Ćuruvije osuđen je i nekadašnji šef beogradskog centra SDB Milan Radonjić optužen za teško ubistvo u saizvršilaštvu sa bivšim operativcem beogradskog centra Ratkom Romićem i pripadnikom rezervnog sastava DB-a Miroslavom Kurakom kojem se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu, a koji su osuđeni opet na po 20 godina zatvora.

Ćuruviju je i prema novoj presudi u aprilu 1999. godine ubilo NN lice, dok su mu DB-ovci dali logističku podršku.

Radomir Marković nije prisustvovao izricanju presude, jer nije želeo da bude doveden iz zatvora u Požarevcu gde je na odsluženju 40-ogodišnje kazne zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja atentata na Vuka Draškovića i ubistva četvorice njegovih saradnika na Ibarskoj magistrali.

Podsmevala se tužiocu

Pošto su branioci okrivljenih tražili produženje roka za žalbu zbog obimnog materijala kojim je Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu obrazložilo presudu, i zamenik tužioca Milenko Mandić je imao isti zahtev. Na njegovu molbu pratilja Markovićeve supruge je uzviknula:

- Bože budale, prepričaj ovo Radetu molim te čim ga vidiš - rekla je gospođa, na šta se Iva Marković smejala odobravajući komentarom:

- Stvarno, da nije smešno rekla bih da je žalosno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Kole

03.12.2021 12:01

Zaslužio je 40 god.

Dejan2019

03.12.2021 15:48

Sudski epilog, nakon 22 godina suđenja i bez utvrđenog identiteta NN lica koje je politički naručilac, ne može se smatrati naročitim uspehom. Štaviše, svedoči da se politička struktura nije promenila i da bi se slični zločini i dalje mogli događati.