ZORA DOBRIČANIN O PRESUDI ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Svima je jasno da ubice danas nisu bile u sudnici! (VIDEO)

Autor:

Hronika

02.12.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) proglasilo je krivim četvoricu nekadašnjih pripadnika državne bezbenosti (DB) za učešće u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog Telegrafa" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

ZORA DOBRIČANIN O PRESUDI ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Svima je jasno da ubice danas nisu bile u sudnici! (VIDEO)

Foto: Republika

Zbog podstrekavanja na ubistvo, krivim je proglaše tadašnji šef DB-a Radomir Marković, dok su kao saizvršioci ubistva krivim proglašeni šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, bivši operativac beogradskog centra Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak koji je u bekstvu, pa mu je presuda izrečena u odsustvu.

Sudija Jovanović je ponovo donela istu presudu kojom je Marković osuđen na 30 godina za teško ubistvo.

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Slavko Ćuruvija brutalno ubijen

- Oni su krivi što su 11. aprila po nalogu NN lica lišili života glavnog urednika i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruviju zbog njegovog javnog istupanja u zemlji i inostranstvu zbog kritike tadašnje vlasti. Nakon što je Miroslav Ulemek Legija odbio Markovića da sa svojim pripadnicima Jedinice za specijalne operacije liši života Ćuruviju, on je taj plan realizovao preko Radonjića.

Zora Dobričanin branilac Romića i Radonjića, istakla je da njeni klijenti nisu ubice.

- Danas smo čuli nešto novo - sud je nesumnjivo utvrdio preuzimanje novčane pomoći od strane pokojnog Slavka Ćuruvije -  sud je rekao da je to utvrdio na osnovu iskaza Predraga Krikića i na osnovu iskaza novinara Dinića i novinara Kojadinovića - pratite trag novca možda ćete naći i ubicu! Definitivno i sudu i svima nama ovde i danas i ranije posle svih ovih suđenja apsolutno je jasno da ubice Slavka Ćuruvije nisu danas  bile u sudnici niti su na optužnici ni u izreci ove presude, to je svima jasno - istakala je Dobričanin i dodala:

I dalje se ne zna ko je ubio Ćuruviju, a moji klijenti nemaju veze s tim, u to sam apsolutno sigurna.

Podsetimo, Slavko Ćuruvija ubijen je između 16:39 i 16:45, dok je sa njim u društvu bila njegova prijateljica i očevidac ubistva Branka Prpa u dvorštu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe “Dnevnog telegrafa”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MILE

03.12.2021 10:15

Toika priča o ubistvu petokolonaša a sve države u ratu ex lege ubijaju špijune i petokolonaše.Ja čitao na naslovnoj strani Telegrafa početkom bombardovanja da Ćuruvija tera sprdnju sa odbranom i vojskom Srbije.Piše da sad Srbija po međunarodnom pravu ima pravo da udari po svim Nato bazama i državama i nuklearniom.