OPSADNO STANJE ISPRED VIŠEG SUDA! Presuda za ubistvo Ćuruvije: Romić stigao sa advokaticom, obezbeđenje ih prati u stopu! (FOTO)

Autor: Adelarda POPOVIĆ

Hronika

02.12.2021

14:27

Izricanje presude za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije zakazano je za 14.30 časova, a okrivljeni Ratko Romić, bivši specijalac Državne bezbednosti (DB) došao je u viši sud u pratnji advokatice Zore Dobričanin.

OPSADNO STANJE ISPRED VIŠEG SUDA! Presuda za ubistvo Ćuruvije: Romić stigao sa advokaticom, obezbeđenje ih prati u stopu! (FOTO)

Republika

Kako javlja reporterka Republike koja prati ovo suđenje, ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu okupilo se najmanje pedesetak ljudi koji čekaju izricanje presude.

Romić i Dobričaninova došli su do zgrade suda u dobrom raspoloženju, dok ih je obezbeđenje pratilo u stopu.

Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine u Svetogorskoj ulici.

Uskoro opširnije.

Specijalni sud u Beogradu osudio je 5. aprila 2019. godine četvoricu bivših pripadnika DB na ukupno 100 godina zatvora zbog ubistva Slavka Ćuruvije.

Republika

 

Radomir Marković, nekadašnji načelnik Službe DB, osuđen je na 30 godina zatvora kao podstrekivač na teško ubistvo, a ista kazna izrečena je Milanu Radonjiću, bivšem šefu beogradskog Centra državne bezbednosti, kome se na teret stavlja saizvršilaštvo.

Za isto delo, Ratko Romić, bivši operativac resora DB, i Miroslav Kurak, pripadnik Službe koji je u bekstvu, osudjeni su na po 20 godina zatvora.

Odbrane na ponovljenom sudjenju juče su izneli Marković i Radonjić koji su, takodje, negirali navode optužnice. Sudjenje se nastavlja sutra.

Komentari (0)

Loading