OPSADNO STANJE ISPRED VIŠEG SUDA! Presuda za ubistvo Ćuruvije: Romić stigao sa advokaticom, obezbeđenje ih prati u stopu! (FOTO)

Autor:

Hronika

02.12.2021

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izricanje presude za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije zakazano je za 14.30 časova, a okrivljeni Ratko Romić, bivši specijalac Državne bezbednosti (DB) došao je u viši sud u pratnji advokatice Zore Dobričanin.

OPSADNO STANJE ISPRED VIŠEG SUDA! Presuda za ubistvo Ćuruvije: Romić stigao sa advokaticom, obezbeđenje ih prati u stopu! (FOTO)

Foto: Republika

Zora Dobričanin i Ratko Romić

Kako javlja reporterka Republike koja prati ovo suđenje, ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu okupilo se najmanje pedesetak ljudi koji čekaju izricanje presude.

Romić i Dobričaninova došli su do zgrade suda u dobrom raspoloženju, dok ih je obezbeđenje pratilo u stopu.

Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine u Svetogorskoj ulici.

Uskoro opširnije.

Specijalni sud u Beogradu osudio je 5. aprila 2019. godine četvoricu bivših pripadnika DB na ukupno 100 godina zatvora zbog ubistva Slavka Ćuruvije.

Foto: Republika

 

Radomir Marković, nekadašnji načelnik Službe DB, osuđen je na 30 godina zatvora kao podstrekivač na teško ubistvo, a ista kazna izrečena je Milanu Radonjiću, bivšem šefu beogradskog Centra državne bezbednosti, kome se na teret stavlja saizvršilaštvo.

Za isto delo, Ratko Romić, bivši operativac resora DB, i Miroslav Kurak, pripadnik Službe koji je u bekstvu, osudjeni su na po 20 godina zatvora.

Odbrane na ponovljenom sudjenju juče su izneli Marković i Radonjić koji su, takodje, negirali navode optužnice. Sudjenje se nastavlja sutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading