TRAGEDIJA U POŽAREVCU: UBIJEN POLICAJAC NA ZADATKU

Autor: Republika

Hronika

19.12.2017

08:13 >> 11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenik Srđan Petrović (1975) ubijen je noćas prilikom intervencije u selu Bare kod Požarevca, kada je Dobrivoje Živković (1948) u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana. Policajac Srđan Petrović zadobio je teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici.

RepublikaFoto: ST/M. LAZIĆ
Tragovi policijske akcije na kući u selu Bare kod Požarevca

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, Živković je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije.

Policijskoj upravi u Požarevcu je kasno sinoć od strane Živkovićevog zeta, koji se prethodno posvađao sa tastom, prijavljeno da Dobrivoje u nelegalnom posedu ima automatsku pušku, nakon čega je tamo upućena patrola policije.

U jednom trenutku, kada je policajac Petrović pokušao da uđe u dvorište objekta kako bi proverio da li je možda više osoba u kući, Živković je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ranio policijskog službenika.

STEFANOVIĆ: Ovaj tragičan događaj pokazuje koliko je težak policijski posao 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da ubistvo policajca Srđana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici i dodao da će MUP učiniti sve što može kako bi pomogao porodici nastradalog policajca.

- Ovaj tragičan događaj pokazuje koliko je težak posao koji obavljaju policijski službenici i koliko odricanja ova profesija nosi sa sobom, kao i koliko često imamo događaje u kojima su im životi ugroženi - istakao je Stefanović.

Ministar je naglasio da je veoma važno da građani Republike Srbije znaju da policijaci svakodnevno rizikuju svoje živote obavljajući svoje aktivnosti i koliko se svakodnevno bore da oni budu bezbedni i sigurni, da naša deca budu slobodna, da Srbija bude mirna i stabilna.

Foto: ST/M. LAZIĆ
Mesto ubistva policajca u selu Bare kod Požarevca

- Zbog toga želim još jednom da istaknem svu posvećenost koju će Vlada Republike Srbije imati na unapređenju položaja i standarda, kao i opremanja i obučenosti policijskih službenika - rekao je Stefanović. 


Ministar je ukazao da je ovaj užasan događaj dvoje divne dece ostavio bez oca, ženu bez supruga.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve što je u našoj moći da pomogne porodici i da ovaj težak gubitak i tragediju ublaži na svaki mogući način, iako znamo da ne postoji ništa što oca porodice može da zameni - naveo je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading