DA NIJE VEHABIJA?! Uhapšen muškarac sa arsenalom oružja na granici sa Crnom Gorom

Autor:

Hronika

18.12.2017

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Potok, kod Brodareva, na samoj granici prema Crnoj Gori prilikom pretresa kuće Dževata Planića (70) pronađena je veća količina oružja, a Planić je uhapšen. Policija proverava njegovu vezu sa Vehabijama.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Kako Blic prenosi njegova kuća bila je prepuna više vrsta oružja i u akciji policije pronađeni su: dve automatske puške, dve poluautomatske puške M48, jedan automat "tompson", dve poluatomatske puške, jedna lovačka puška, dva pištolja, četiri bombe, osam rasklopljenih dugih cevi, 19 okvira za automatsku pušku, 15 okvira za poluatomatsku pušku, četiri okvira za "škorpion", 2.000 metaka, dve ručne radio-stanice sa punjačima i tri vojnička noža.

Akciju su izveli pripadnici policije u Prijepolju, a po naređnju sudije za prethodni postupak iz Užica. Planić je priveden u PU Prijepolje, a viši javni tužilac iz Užica odredio je zadržavanje do 48 sati.

U tom roku on će biti priveden Višem tužilaštvu zbog krivičnog dela nedzvoljeno držanje oružja.

Kako "Blic" saznaje, proverava se i njegova eventualna veza sa Vehabijama, a pretpostavlja se da je povezan sa nekim organizovanim kriminalnim grupama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading