POLICAJAC OBUČIO BELIVUKOVE UBICE: Novi detalji istrage zločona bande Velje Belivuka i Mareta Mesara

Autor:

Hronika

30.11.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji pripadnik jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata organizovao kontrapratnju, ometanje signala i snajperski trening klana

POLICAJAC OBUČIO BELIVUKOVE UBICE: Novi detalji istrage zločona bande Velje Belivuka  i Mareta Mesara

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Istražni organi su na dobrom putu da otkriju i dokažu ko je na vrhu piramide zločinačkog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Osim konačnog broja njihovih žrtava, to je najvažnije pitanje jer niko više ne veruje da je njihov šef, odbegli "kavčanin" Radoje Zvicer sposoban sam da organizuje ovakvu mrežu, u kojoj su političari, policijski funkcioneri i operativci, kao i pojedini ljudi iz pravosuđa u nekoliko država regiona. Pogotovo ako se zna da je vrlo moguće da su njihove mete bili i pojedini ministri, a nije isključeno čak i predsednik Aleksandar Vučić.

U potrazi za mozgom operacija i glavnim naredbodavcem inspektori su nabasali na trag koji ih je odveo do izuzetno važne karike, čoveka koji je obavio operativnu pripremu za formiranje klana ubica, obučio ih policijskim metodama rada i uputio u tehničko-tehnološka sredstva koje koriste policija i BIA.

- Sve ukazuje da je reč o jednom od nekadašnjih pripadnika posebne jedinice MUP koja se bavi obezbeđenjem ličnosti i objekata. Informacije pristigle do operativaca koji rade na slučaju "Belivuk" ukazuju da je nekoliko meseci bio u intenzivnom kontaktu s klanom. Svi su u početku istrage bili zapanjeni organizacijom ove grupe, tehnikama njihove komunikacije, organizovanjem navlačenja žrtava lažnim porukama, načinom na koji su žrtve pratili, tehničkim sredstvima... Reč je, definitivno, o vojno-policijskoj organizaciji. To je potvrđeno najnovijim saznanjima. Ovaj čovek i nekolicina njegovih kontakata koji su još na slobodi stavljeni su na mere, ali, da bi bio procesuiran, potrebno je za tužilaštvo pribaviti još dokaza - kaže dobro obavešteni izvor blizak istrazi.

Republika

Foto: printscreen

Janković uči Velju Nevolju da puca snajperom

 

Naš sagovornik dodaje da su kontrapratnja, ometači signala, kao i obuka u gađanju iz snajpera pripadnika Belivukovog klana samo delići operativnog plana koji je realizovao ovaj osumnjičeni. U taj plan ubacio je nekolicinu bivših kolega i vojnih specijalaca. Oni su pali u ruke policiji tokom i posle hapšenja Belivukove grupe 4. februara.

Osim pojedinih radnika MUP koji su privedeni, saslušani i pušteni usled pomanjkanja dokaza, u Belivukovoj grupi osumnjičen je uhapšeni Nebojša Janković, bivši pripadnik 63. padobranske jedinice, koji je Belivuka obučavao u pucanju iz snajpera. U klanu je i bivši policajac iz Loznice Dragan Sekulić, koji je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlado Georgiev. On je radio u beogradskoj policiji, ali je posao morao da napusti zbog kriminalnih radnji. Jedan od najodanijih vojnika Velje Nevolje je Dejan Tešić. On je završio policijsku akademiju, ali nikada nije radio u MUP Srbije.

- Sve njih je uvezao glavni operativac, protiv kog sad u istrazi prikupljaju dokaze. Njegovi kontakti, s druge strane, sežu do samog političkog vrha jedne susedne države. Naše službe to proveravaju. Ovde nema mesta žurbi jer se ne sme dozvoliti da se ponovi slučaj ubistva premijera Đinđića, gde se i danas ne zna ko je naredio njegovu likvidaciju - zaključuje izvor Srpskog telegrafa.

Crnogorski tužilac na saslušanju

Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo je poziv Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore da sutra prisustvuje ispitivanju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića u Specijalnom sudu u Beogradu. Oni će biti ispitani u vezi s ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mileta Radulovića Kapetana, koji je potom ubijen. Ovaj zločin se odigrao 14. oktobra u Spužu, istog dana kad i ubistvo Lazara Vukićevića u Ritopeku, o čemu su se pripadnici klana uveliko hvalili u kriptovanoj prepisci.

 

Spasić: Veze u MUP najveći uspeh

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić

 

Bivši šef specijalnog tima službe državne bezbednosti Božidar Spasić objašnjava za naš list da radnici MUP imaju brojne uloge u Belivukovom klanu.

- Kada policajci počnu da rade za klan, njihovi lideri to smatraju najvećim uspehom. Oni mogu da organizuju tajno praćenje, tajno osmatranje, prevoz lica do odredišta i kontrapratnju, kao što smo videli kod Belivuka - ide jedan automobil ispred, drugi pozadi. Takođe, mnogi kriminalci misle da znaju da rukuju oružjem, ali ne znaju. Zato ih policajci vode u manje streljane u ruralnim delovima grada na obuku. Vrlo značajna je i zaštita u MUP, koja im obezbeđuje obustavljanje istraga i sprečavanje neumešanih policajaca da ih zaustavljaju - ističe Spasić za Srpski telegraf.

 

"NEMA NIKOG U NJIHOVOJ PRATNJI"

Filmsko praćenje automobila s Lazarom Vukićevićem do Ritopeka, gde će potom biti ubijen, skinuto je s aplikacije Skaj, koju su koristili pripadnici klana.

- 14. 10. 2020. u 15:09:31 časova, MARKO BUDIMIR: Imamo kontrapratnju totalnu, znaš. Naš auto prati dva auta...

- 14. 10. 2020. u 17:08:41 časova, MARKO BUDIMIR: Pripremili. Pokazao sam Tajsonu put kuda dolazi kuda posle treba da ide, samo čekamo vreme da se postavimo i da on dođe i lagano u mesaru.

- 14. 10. 2020. u 18:38:01 časova, APARAT MARKA BUDIMIRA, A KORISTI BOJAN HRVATIN: Braćo, Tajson je krenuo, momčić je u kolima.

- 14. 10. 2020. u 18:38:23 časova, APARAT MARKA BUDIMIRA, A KORISTI BOJAN HRVATIN: Da, da, evo smo brat Kantone i ja iza njih.

- 14. 10. 2020. u 18:39:23 časova, APARAT MARKA BUDIMIRA, A KORISTI BOJAN HRVATIN: Evo, brate, uključio se ovaj, skrenuo je brate između "Poršea" i OMV i kreće polako, brate, ka Sajmu, tu smo mi, brate, iza njega.

- 14. 10. 2020. u 18:39:39 časova, APARAT MARKA BUDIMIRA, A KORISTI BOJAN HRVATIN: Za sada, braćo, nema nikog u njihovoj pratnji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Saja

30.11.2021 12:37

Ovaj Boža Spasić laže za sve pare. Prava potkupljena baba narikača.