UBICA SA BANJICE JEDVA ZADRŽAO SUZE! Svi detalji sa suđenja za ubistvo Filipa: OKRIVLJENI IZNEO ŠOKANTNU ODBRANU! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjem suđenju braći Rakočević za ubistvo Filipa Lepojevića (18) na Banjici, svedočila su okrivljena braća Petar (35), Radovan (38) i Uroš (25). Kao razlog tragedije naveli su prethodni događaj sa Lukom Perenčevićem u kojem su Uroš i Petar izbodeni nožem.

UBICA SA BANJICE JEDVA ZADRŽAO SUZE! Svi detalji sa suđenja za ubistvo Filipa: OKRIVLJENI IZNEO ŠOKANTNU ODBRANU! (FOTO)

Foto: ST/N. MANDIĆ

Filipova majka na mestu zločina

 

Šestorica policajaca čuvala su braću, što je vrlo neuobičajen potez suda, a sudija je Rakočeviće pre početka ročišta pitala da li će praviti neke incidente, što su oni negirali i tada su počela svedočenja. U publici je od rodbine sedeo samo otac trojice braće Ranko.

Petar je prvi izneo odbranu i osumnjičen je za teško ubistvo i preti mu doživotna robija, dok se njegova braća terete za teško ubistvo pomaganjem, a Uroš i za nedozvoljeno držanje oružja. 

- Zbog napada u Lukinom kafiću, koji se odigrao skoro nedelju dana pre ovog na Banjici, bio sam u strahu i za moj i za živote moje porodice, pa sam zbog toga nabavio pištolj, ali ne smem da kažem od koga. Uvek sam ga nosio sa sobom u torbici. Tog 5. septembra smo bili na previjanju i u mojoj piljari, pa smo pošli kod majke na ručak. Uroš je ležao pozadi, a Radovan je vozio i ja sam sedeo pored njega. Kada smo ušli u ulicu rekao sam im da ostanu u kolima, kako bih ja izvideo kraj da vidim da li nas neko čeka. Ubrzo sam u daljini ugledao Luku Perenčevića, Aleksu Đukanovića, Dejana Kujundžića i Filipa Lepojevića. Potrčao sam ka braći i seo u kola i rekao im da moramo da bežimo, jer bi nam bekstvo u zgradu bilo dalje - priča Petar čitajući svoje izlaganje iz velike sveske.

On kaže da se nakon toga na parkingu jedno tamno vozilo našlo na njihovom putu iza njih.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ranko Rakočević, otac okrivljenih

- Izašao sam napolje da kažem tom vozaču da se pomeri jer žurimo. Onda sam prepoznao sve momke u njemu. Aleksa je bio vozač, Ivan Nović suvozač, a Filip je bio pozadi. Lepojević je onda izašao i bez reči krenuo ka meni. Izvadio je pištolj iz pojasa i krenuo da ga diže ka meni. Ja sam ga udario desnom rukom po toj ruci i oružje je palo na zemlju. Ja sam krenuo da se saginjem kako bih ga podigao, ali me je on tada šutnuo i ja sam ga udario cevi pištolja po glavi. On je tada mene pesnicom u stomak, pa sam ja njega opet cevi po glavi i pištolj je tada opalio, pa je Filip pao dole - opisuje Rakočević kroz suze.

Prema njegovim rečima, posle pucnja je u šoku pao na kolena i onda čuo još dva pucnja, ali nije ništa video.

Posle opisa kritičnog događaja, on je pričao kako su Lukini ljudi palili njihove lokale i da je jedan od njih, Dejan Kujundžić, osuđen za ta dela, kao i da je bilo onih koji su nekoliko puta udarali na vrata stana njegove majke.

Foto: printscreen

Radovan i Petar Rakočević

Odgovarajući na pitanja svog advokata, Zorana Bradića, Petar je istakao da misli da je "Filipa poslao Luka" i da je na zemlji pronašao jedan okvir misleći da je njegov, ali, kako kaže, kasnije se ispostavilo da nije.

Tužilac ga je pitao koji je razlog napada u kafiću, a Petar je tvrdio da su to njihove akcije u kraju.

- Mislim da je to zbog našeg pravoslavnog udruženja i jer smo muralima prekrečili brojne grafite FK Rad. Takođe, i jer sam Lukine ljude molio da ne prodaju drogu po kraju gde ima puno dece. To sam rekao Filipu, Luki i Ivanu - istakao je okrivljeni.

Petar je nakon toga šokirao sve prisutne u sudu jer je na pitanje tužioca koji prst mu je bio na obaraču dao konfuzan odgovor.

Foto: printscreen

Petar Rakočević

- Nijedan prst mi nije bio na obaraču, držao sam pištolj sa prva tri prsta jer su mi ostali bili povređeni. Mislim da nije bio ni zakočen, ni repetiran - objasnio je Petar, a tužilac je u neverici rekao da nema više pitanja.

Srednji brat nakon toga objašnjava sudiji da ga je Radovan podigao sa zemlje i da su sva trojica seli u kola.

- Radovan mi je rekao da pozovem inspektore koji su radili naš slučaj iz kafića. Inspektor mi je rekao da pobegnemo i proverimo da nas neko ne prati - opisao je on.

Nakon Petra svedočio je nastariji brat Radovan koji je ponovio bratovu priču koja je prethodila ubistvu i opisao šta je on radio u kritičnim momentima.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Filip Lepojević

- Tom vozilu ispred nas sam odmahnuo rukom da se pomere. Petar je izašao napolje, a ja sam gledao u retrovizor da vidim da li će se pomeriti, pa sam krenuo da ih obilazim. Onda sam čuo pucanj i pomislio da je Petar pogođen. Izašao sam napolje i video Filipa kako leži i Petra na kolenima. Nisam video šta Uroš radi, niti gde je Petrov pištolj, a možda sam ga posle zakačio prstima - rekao je Radovan.

Njegov mlađi brat Uroš objasnio je kako je ranio Filipovog druga Aleksu, koji je bio vozač.

- Ležao sam u kolima i čuo pucanj. Uzeo sam Petrov pištolj koji je bio između vozača i suvozača u torbici, jer sam video da je Petar u opasnosti, i izašao. Napolju sam video kako Filip leži, a Petar je bio na kolenima, dok je Ivan bežao bez osvrtanja. Aleksa je nešto tražio ispod volana, a ja sam mu rekao da ne pokušava ništa, ali me nije poslušao, pa sam opalio jedan metak pored njegove butine. Ni tada me nije poslušao, pa sam na isto mesto opalio drugi hitac u butinu - naveo je Uroš suzdržavajući suze.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Filipova majka na mestu zločina

Uroš je sudiji rekao da je iz svojih kola video i kako Filip vadi pištolj, ali nije znao da kaže sudiji ni koje je boje bio, kao i da je Filip sitnije građe od njegovog brata Petra.

Nakon njegovog svedočenja sudija je prekinula ročište i zakazala veštačenja kako bi se utvrdila uračunljivost okrivljenih u toku zločina, kao i sposobnost upravljanja delima.

Advokat Rakočevića Zoran Bradić podneo je sudiji predlog o ukidanju pritvora za Radovana i Uroša, naglasivši da Radovan nije počinio nijedno delo, a Uroš Aleksi naneo samo teške povrede, kao i da je Uroš jedini koji nikada nije osuđivan, dok su starija braća, kako kaže, osuđivana za druga dela.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Murali u kraju Rakočevića

Sudija je odbila predlog advokata i zakazala novo ročište za 17. januar i istakla da treba da se pozovu svedoci Ivan Nović, Aleksa Đukanović i Filipova majka Marija Šel, ili im u suprotnom sledi kazna od 70.000 dinara.

Petar se nakon toga obratio sudiji, a ona mu je rekla da čita njegova pisma i da ima saosećanja za njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading