SNABDEVALI CELU EVROPU MARIHUANOM! Srbi i Hrvati u brvnarama u Španiji proizvodili drogu! EVO ŠTA SU RADILI DA BI JE IMALI VIŠE!

Autor:

Hronika

29.11.2021

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska Civilna garda u akciji "Bratstvo" privela je 17 ljudi, državljana Srbije, Hrvatske, Albanije, Austrije i Čilea, zbog sumnje da su proizvodili marihuanu koju su distribuirali u celoj Evropi!

SNABDEVALI CELU EVROPU MARIHUANOM! Srbi i Hrvati u brvnarama u Španiji proizvodili drogu! EVO ŠTA SU RADILI DA BI JE IMALI VIŠE!

Foto: printscreen

Španska policija

Kako piše portal Las Provincias.es, oni se terete za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, pranje novca, zločin protiv javnog zdravlja, ali i za uzurpaciju nekretnina.

- Operacija je započela u novembru 2020. godine i istražitelji su radili na njoj punih godinu dana, od momenta kada se pojavila sumnja da postoji organizovana grupa koja se bavi uzgojem marihuane u zatvorenim uslovima - piše portal:

- Ono što je bilo specifično za grupu, za razliku od drugih koji su iznajmljivali luksuzne vile, oni su koristili brvnare koje su se nalazile u izolovanim oblastima, kako ne bi probudili sumnju.

- Ove tehnologije korišćene su kako bi se tokom godine dobilo više useva, te se na taj način povećala i zarada grupe. Dobijene narkotike nisu distribuirali samo u oblasti Ribera Alta, u kojoj su imali bazu, već su je slali u Hrvatsku, Srbiju, Albaniju, Austriju, Holandiju, Englesku i Rusiju - navodi izvor španskog portala.

Posle pretresa u više gradova, zaplenjeno je čak 8.000 stabljika marihuane, klima-uređaji, ekstraktori, lampe za uzgoj, filteri.

- Oprema je vredna više od 70.000 evra, a oduzeto im je i šest vozila, čija je vrednost procenjena na 90.000 evra, kao i 3.000 evra u kešu - piše portal:

- Osim 17 članova bande, pod istragom je i muškarac (30) španske nacionalnosti. Na teret im se stavlja osam krivičnih dela protiv javnog zdravlja, osam krivičnih dela prevara u vezi sa električnom energijom, tri krivična dela uzurpacija nepokretnosti, dva krivična dela pranje novca i jedno krivično delo zločinačko organizovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading