SUĐENJE UBICAMA SA BANJICE: Petar upucao dečaka u glavu, preti mu DOŽIVOTNA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Rakočević (35) i njegova braća Radovan (38) i Uroš (25) naći će se sutra na optuženičkoj klupi u Višem sudu u Beogradu zbog ubistva navijača Rada Filipa Lepojevića (18) na Banjici. Suđenje za ovaj zločin počinje nakon istrage koja je trajala oko godinu dana. Mladića je 5. septembra prošle godine Petar tukao cevi pištolja po glavi, a na kraju ga je usmrtio hicem u glavu, dok su njegova braća osumnjičena za saučesništvo.

SUĐENJE UBICAMA SA BANJICE: Petar upucao dečaka u glavu, preti mu DOŽIVOTNA!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Filipova majka na mestu zločina

Prema našim ranijim saznanjima, Petar je osumnjičen za krivično delo teško ubistvo, Radovan i Uroš za teško ubistvo pomaganjem, dok se najmlađi brat tereti i za nedozvoljeno držanje oružja. Prema novom zakonu iz 2019. godine Petru je zaprećena doživotna robija.

Kako smo tada ekskluzivno pisali, Filip Lepojević je na dan ubistva bio s dvojicom drugara na Banjici u Bulevaru oslobođenja, gde je došao zbog rođendana deke jednog od njih. U povratku su ih na parkingu primetila braća Rakočević i počela da im tresu automobil marke folksvagen polo. 

Foto: ST/N. MANDIĆ

Filip Lepojević

 

Jedan od dvojice Filipovih drugova ispričao je u policiji šta je prethodilo zločinu.

- Aleksa je sedeo na mestu vozača, a Filip na suvozačevom, ja sam bio pozadi. Braća su nam tresla auto i psovala sve po spisku. Zatim je Petar izvukao Filipa za revere napolje, rekavši: "A, mali, žakulji, i ti si tu?", a onda ga cevi pištolja udario po čelu i vikao: "Šta je? Šta je? Šta je bilo", a Filip mu je odgovorio: "Šta ti je? Nemoj, molim te. Šta vam je?", i okrenuo je glavu u stranu. Petar je krenuo opet da ga udari cevi, ali je onda opalio metak - rekao je Filipov drug na saslušanju u policijskoj stanici i dodao da su nakon toga ranili i Aleksu u butinu, a zatim pobegli.

 

Foto: Facebook

Radovan i Petar Rakočević

 

S druge strane, Slavica Rakočević, majka uhapšene braće, tvrdila je za naš list da njeni sinovi nisu imali oružje kod sebe i da se sve desilo u samoodbrani.

Republika

Foto: Facebook

Uroš Rakočević

- Oni su bili na previjanju i nije im palo na pamet da nose oružje, već su ti momci njih presreli i bili su maskirani i naoružani. Ne znam kako su ih onda upucali, hvala bogu ako su mogli da se odbrane. Uroša i Petra je nedelju dana pre toga nožem izbo Luka P. u kafiću i policija je trebalo da ih čuva nakon toga jer smo svi u strahu od njega - ispričala je tada Slavica za Srpski telegraf.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Majka Rakočevića brani sinove

Nestanak 10 kila kokaina

Prema našim nezvaničnim saznanjima, braća Rakočević poznavala su Filipa iz kafića Luke P. sa Banjice koji je Uroša i Petra ranio nožem nedelju dana pre ubistva Lepojevića, pa su oni kritičnog dana mislili da je Luka poslao Filipa i dvojicu momaka da ih opet napadnu. U to vreme na Banjici je nestalo 10 kilograma kokaina i policija je ispitivala da li je to pripadalo Luki i da li su zbog toga izbili obračuni sa Rakočevićima, kojima su nakon ubistva tinejdžera iz osvete spaljena tri lokala na Banjici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading