SAMLELI JOJ PRSTE DA PRIKRIJU DOKAZE: Božica opominjala poslodavca, ali je nije slušao - na kraju joj u tegli doneli meso i jedan nokat

Autor:

Hronika

27.11.2021

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokvarena mašina za meso u jednoj pančevačkoj mesari otkinula je radnici prste a kad ih je hirug zatražio da ih prišije gazda je pritisnuo dugme na mašini i samleo ih u nepovrat da ne bi, kako kaže radnica, bilo dokaza o povredi na radu?!

SAMLELI JOJ PRSTE DA PRIKRIJU DOKAZE: Božica opominjala poslodavca, ali je nije slušao - na kraju joj u tegli doneli meso i jedan nokat

Foto: youtube.com/Novo jutro

Božica je tada imala 46 godina.

- Bio je to 26. februar 2017. pred kraj radnog vremena, oko 13 sati... Pokušala sam da otvorim mašinu za koju sam već nekoliko puta kao poslovođa ukazivala da je neispravna pa sam u nekoliko navrata opomenula poslodavca da mašina treba da se zameni ili popravi... Otvorila sam je, pokušala da izvučem rešetku i nož ali nisam mogla - ispričala je Božica gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

Ona dodaje da je htela tog dana to da završi da sutra neko ne bi za svoje dete kupio pokvareno meso koje je ostalo u mašini... Bila je uporna, ali se na trenutak mašina uključila i otkinula prste koje je svojim očima videla u mašini.

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

 

- Vrisnula sam, uzela neku krpu, bol je bio neopisiv... Koleginica je otrčala da zove hitnu pomoć i odmah je odvedena gde ju je primio dr Mihajlo Mitrović koji je zajedno sa sestrom pozvao policiju. Doktor je odmah tražio prste da ih prišije a koleginica i poslodavac su otišli po njih i nema ih sat vremena a od bolnice nas deli jedna ulica. Kad su se vratili, u tegli su doneli meso i samo jedan nokat - priča Božica tvrdeći da je poslodavac pritisnuo dugme i samleo njene prste da ne bi ostao nijedan materijalni dokaz o povredi na radu.

- Samleli su ti prste...Rekla mi je jednom prilikom ta ista koleginica koja je s poslodavcem kućni prijatelj - ispričala je Božica.

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

 

Božica je rekla i da joj je prećeno kako bi otišla odatle, a kaže i da se posle bolovanja, iako joj je obećano lakše radno mesto, vratila na isto radno mesto u istu mesaru iako ih gazda ima još 5 i mogla je da radi bilo šta drugo.

Božica živi s mužem i sinom i najžaliji joj je bol i stres koji je preživeo njen sin koji je tada bio osmi razred.

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

 

- Najteže mi je što su deo mog tela samleli - rekla je Božica dodavši da su mnogi delovi izveštaja inspektorke o njenoj povredi sporni jer su se menjali da je bilo pa nije bilo dokaza, te da je koleginica isključila mašinu a to nije bilo tačno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading