SPREMALI SNAJPER ZA SUDIJU: Klan Velje Nevolje hteo da se osigura, ali nisu imali pojma ko im čita poruke sa Skaj aplikacije

Autor:

Hronika

26.11.2021

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijska policija navodno je presrela razgovor šifrovanim mobilnim telefonima koje su, kako se sumnja, koristili pripadnici klana Veljka Belivuka pripremajući ubistvo jednog poznatog sudije.

SPREMALI SNAJPER ZA SUDIJU: Klan Velje Nevolje hteo da se osigura, ali nisu imali pojma ko im čita poruke sa Skaj aplikacije

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ, Starsport

Belgijanci su informacije podelili sa kolegama iz Srbije, a meta je odmah sklonjena na bezbedno, piše Alo.

Detektivi iz Brisela, iz sektora za tehnološki kriminal, grupu plaćenih ubica počeli su da prate početkom godine. Njihove poruke bljesnule su tada na ekranima kompjutera tima tajne policije u Belgiji koji je hakovao aplikaciju "Skaj".

Policajci su ostali u šoku kada su shvatili da se navodno sprema ubistvo sudije, i to hicem iz snajperske puške.

Izvor navodi da su nakon tih saznanja odmah upozorili srpske vlasti, koje su preduzele sve neophodne mere da očuvaju bezbednost mete.

- Kada su plaćenici slali poruke jedni drugima, one su automatski stizale policajcima u Briselu na poseban kompjuter. Tako se saznalo za njihove zločinačke planove. Da su ubistvo planirali da počine snajperskom puškom, pokazao je komentar jednog od učesnika razgovora: "Smer vetra i udaljenost bi mogli da utiču na metak koji ispalimo iz snajperske puške". Takođe, u prepisci se vidi i da su se dogovarali o načinu bekstva posle ubistva - navodi sagovornik.

Iako identitet ubica nije otkriven, izvor navodi da srpska policija sumnja da su kriminalci koje su njihove kolege pratile članovi grupe Veljka Belivuka, koji su na identičan način komunicirali i planirali zločine.

- O svim kriminalnim akcijama razgovarali su preko aplikacije "Skaj", koristeći različite nadimke. Takođe, način na koji su planirali da ubiju sudiju poklapa se s metodama grupe Veljka Belivuka, koji su se dogovarali da hicima iz snajperske puške likvidiraju pojedine državne funkcionere, ali i članove suparničkih klanova. Nekoliko snajperskih puški je zaplenjeno u Belivukovoj klanici u Ritopeku, ali i na stadionu Partizana u Humskoj - navodi izvor.

Kako dodaje, policija trenutno ispituje motiv planiranja ubistva sudije.

- U pitanju je sudija koji se zamerio Belivuku, Miljkoviću i njihovom klanu, zato se sumnja da oni stoje iza toga. Sudija je na bezbednom, a potraga za kriminalcima uveliko traje - podvlači sagovornik, koji je insistirao da se identitet sudije ne otkriva zarad njegove bezbednosti i istrage koja je u toku.

Bivši policajac učio Velju da puca

Posle hapšenja Veljka Belivuka na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako on vežba da puca iz snajperske puške. Navodno, obučavao ga je Nebojša Janković, bivši policajac i pripadnik 63. jedinice Padobranskih brigada.

Snimak svedoči da su oni zajedno vežbali pucanje u jednoj šumi u okolini Beograda. Ubrzo nakon toga, pojavio se još jedna snimak na kojem se vidi kako Janković šeta gradom s torbom u kojoj je, kako se sumnja, bila snajperska puška koju je nosio Velji Nevolji.

Planirali zločin po receptu kavčana

Crnogorska policija je u aprilu ove godine uhapsila Podgoričane Sašu Stanišića, Aleksandra Veljovića i Jovana Miranovića, ali i Nikolu Mirića i Jovana Trkulju iz Obrenovca zbog sumnje da su u Podgorici planirali da hicima iz snajperske puške ubiju "škaljarca" Milića Minju Šakovića.

Plan je takođe otkriven hakovanjem njihovih kriptovanih mobilnih telefona. Kako su mediji objavili, osumnjičeni su kupili stan preko puta Šakovićeve zgrade, odakle su ga posmatrali i planirali da ga likvidiraju. Snajper je pronađen u kombiju koji je danima bio parkiran ispred kuće potencijalne žrtve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading