POČINJE SUĐENJE SAVI KASAPINU: Nadrilekar i njegova majka ojadili veliki broj pacijenata

Autor:

Hronika

26.11.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak suđenja maseru Savi Kneževiću, kog tužilaštvo tereti za neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teško delo protiv zdravlja ljudi zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstvo, kao i falsifikovanje isprava, zakazan je za danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Na optuženičku klupu trebalo bi da sedne i njegova majka Danijela, cvećarka, koja se sumnjiči za pomaganje.

POČINJE SUĐENJE SAVI KASAPINU: Nadrilekar i njegova majka ojadili veliki broj pacijenata

Foto: youtube.com

Njih dvoje se brane sa slobode i prvi put bi javno u sudnici trebalo da se izjasne o krivici.

Podsetimo, kako se sumnja, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuce stručne spreme i licence za rad.

Navodno, izvodio je komplikovane zahvate kao što su liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Prema navodima optužnice, nakon zahvata, pacijentima je izdavao medicinske izvešaje sa propisanom terapijom, odnosno preporukom koje lekove da uzimaju.

U tome mu je, kako se sumnja, pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading