BILO JE KAO U RATU, VIDEO SAM KAKO IZNOSE RADNIKE BEZ RUKU I NOGU: Stravično svedočenje o eksploziji u Leštanima! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

23.11.2021

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U fabrici "Edepro" u beogradskom naselju Leštane danas je došlo do stravične eksplozije raketnog goriva u kojoj je, prema informacijama do 17 sati, povređeno najmanje 16 radnika, dok su dve osobe izgubile život, a za više radnika se traga.

BILO JE KAO U RATU, VIDEO SAM KAKO IZNOSE RADNIKE BEZ RUKU I NOGU: Stravično svedočenje o eksploziji u Leštanima! (FOTO, VIDEO)

Foto: Twitter/doktorzarock, branesmo

Jedan od svedoka ove drame, inače nekadašnji radnik ove fabrike, rekao je za naš list da su scene sa mesta tragedije izgledale kao da se nalazi na ratištu

- Pošao sam sa porodicom na jednu sahranu kada se to sve desilo. Nismo ni stigli na groblje koje je tu blizu fabrike i ona je već bila buknula. Krenuo sam kao bez glave tamo, jer mi brat tamo još uvek radi, kao i nekoliko mojih drugara iz ulice.

Na sreću, on je bio u drugoj hali, odakle su se svi izvukli živi i nepovređeni se spasli. Inače, u toj hali gde je došlo do havarije, bilo je u tom momentu mnogo radnika zbog primopredaje smena. Video sam kako iznose radnike bez ruku i nogu, kao u ratu, jezive slike… - priča naš sagovornik koji je insistirao da ostane anoniman iz objektivnih razloga.

On kaže da je od šoka nemo stajao nekoliko minuta, ne mogavši da dođe sebi.

- Policajci koji su došli na lice mesta sklanjali su me da se ne približavam i ne gledam te stravične scene. Ko zna koliko će na kraju biti žrtava, jadni ljudi. Na sreću, pa je ta fabrika izmeštena iz naselja i nalazi se u jednoj strani u brdu, ali je bila velika eksplozija, nismo znali šta nas je snašlo. Svi smo potreseni i svako se prepao, jer mnogi meštani tu rade ili imaju nekog svog ko živi od rada u "Edepru" - konstatuje ovaj mladić.

Koliko je prizor nakon eksplozije bio užasavajući možda najbolje opisuje video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se iz neposredne blizine čuju zastrašujući rafali.

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Mile lala

24.11.2021 08:54

Saučešće porodicama poginulih radnika. Povredjenima što skorije ozdravljenje. Ali Država da sprovede detaljnu istragu i drastično kazni odgovorne. Ovo je ljudska nemar (pušenje, kuvanje kafe i verovatno nrpridržavanje sigurnosni mera u radu sa eksplozivom). To je obično kod nas u Srbiji tako, neodgovorno na poslu neće niko da kazni zbog nrzameranja. Nije dobro za imidž naše vojne industrije što su učestale pojave požara. Ne sme se zataška ti odgovornost. Moraju svi u lancu rukovodjenja i konandovanja da odgovaraju.