PRONAĐENA MALA JOVANA KRUNIĆ: Odbegla devojčica šest dana lutala ulicama Srema!

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

18.12.2017

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovana Krunić (13), koja je pronađena u nedelju, šest dana lutala je po Sremu, a prema prvim informacijama ovo joj nije prvi put da je pobegla od kuće. Učenica osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" je kobnog 12. decembra krenula na folklor, a pre toga je svratila u prodavnicu da kupi limun, i nakon toga nestala u nepoznatom smeru.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Jovana Krunić

Njeni drugovi rekli su da su Jovanu videli kako ulazi u voz za Šid, a devojčicu iz mesta Martinci kod Sremske Mitrovice, policija je pronašla u Novoj Pazovi.

Istraga tek treba da pokaže gde je ona, zapravo, bila sve ovo vreme.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dom male Jovane

Dobro dete

Jovana, inače, živi u hraniteljskoj porodici, u koju je došla nakon što joj je majka završila u Sigurnoj kući. Dragana Ristić, Jovanina hraniteljica, kaže da Jovana nije imala nijedan razlog da beži od kuće.

- Jovana živi kod mene u kući od avgusta prošle godine, i od tada nije imala nikakav problem. Prošlog utorka krenula je na folklor koji se održava u školi. Rekla je da će pre toga navratiti da kupi limun. Međutim, na folkloru nije bila i od tada je niko nije video osim drugova, koji su je navodno primetili na železničkoj stanici kako ulazi u voz za Šid - kaže Dragana.

Dragana se plašila da je njena štićenica oteta.

- Prodavačica u radnji rekla mi je da je Jovana kupila kilogram limuna, ali je zamolila da voće ostane u radnji i da će ga pokupiti kad se vrati sa folklora. Zašto je to radila ako je planirala da beži od kuće? - pita se Dragana.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Prodavnica u kojoj je bila pre nestanka

Otišla vozom?

Jovanina hraniteljka kaže da je odmah pošto je shvatila da devojčice nema prijavila slučaj svim nadležnim službama.

- Alarmirala sam policiju u utorak oko 19.30, nazvala socijalnu radnicu koja je zadužena za nju, zamolila sve ljude koji su u mogućnosti da mi pomognu. Besomučno sam je zvala na mobilni telefon, međutim, bila je nedostupna - pričala je juče kroz suze Dragana Ristić, neposredno pre nego što su pronašli Jovanu.

RepublikaFoto: nestalisrbija.rs
Pronađena mala Krunićeva

Majka bila u Sigurnoj kući?

Jovana Krunić je poslednja četiri meseca živela sa hrtaniteljkom Draganom i njenom ćerkom u Martincima. Jedan razred je ponavljala u osnovnoj školi u Sremskoj Mitrovici, dok je u martinačkoj školi bila osrednji đak, ali primerenog ponašanja.

Kako se nezvanično saznaje, Jovana potiče iz disfunkcionalne porodice, njena majka D.M. iz Sremske Mitrovice ima petoro dece iz različitih brakova, i zbog nasilničkog ponašanja njenog poslednjeg partnera, sa kojim je bila u vezi, Centra ju je smestio u Sigurnu kuću. Međutim, čim je iz nje izašla, otišla je ponovo kod tog čoveka. Od tada Jovana živi u Martincima u kući Dragane Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading