INSPEKTOR POPOVIĆ OTKRIO PLAN ZA LIKVIDACIJU ARKANOVOG UBICE: Čekali ga u bolnici, dželati bili spremni, ali ga je sitnica spasila

Autor:

Hronika

22.11.2021

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica Željka Ražnatovića Arkana, Dobrosav Gavrić, trebalo je da bude likvidiran u bolnici u Loznici.

INSPEKTOR POPOVIĆ OTKRIO PLAN ZA LIKVIDACIJU ARKANOVOG UBICE: Čekali ga u bolnici, dželati bili spremni, ali ga je sitnica spasila

Foto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY/screenshot

Bivši dugogodišnji šef Odeljenja za krvne i seksualne delikte Žarko Popović Pop otkrio je kako je Arkanov ubica Dobrosav Gavrić trebalo da bude ubijen odmah nakon atentata, ali je ovaj osujetila policija.

Posle ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja u beogradskom hotelu "Interkontinental", Gavrić je bio teško ranjen i završio je u bolnici u Loznici. Prema podacima kojim Popović raspolaže, tu je trebalo i da bude likvidiran.

- Ranjenom Gavriću Dragan Nikolić Gagi pomogao je da izađe iz hotela i odvezao ga do mesta na Novom Beogradu, gde ga je preuzeo Dejan Pitulić. On ga je prevezao u lozničku bolnicu. U tom gradu su ga prvo odveli kod privatnog lekara. Međutim, kada je taj doktor video kakve povrede ima Gavrić, rekao je da mora u državnu bolnicu na operaciju, da mu treba transfuzija jer on nema te uslove - otkriva Popović svoja saznanja za "Objektiv".

Dok je Gavrić bio u transportu, u Loznicu je već stigao navodni službeni automobil MUP.

- U tom vozilu pod rotacijom bili su jedan doktor i jedan beogradski 'akademik'. Hteli su da 'završe' Gavrića, da ga se reše i da ga negde zakopaju. Ali, policija je već blokirala bolnicu u kojoj je Gavrić operisan i tako je propala ova akcija - otkriva tajni plan Popović.

Željko Ražnatović ubijen je 15. januara 2000. godine, nešto posle 17 sati, u beogradskom hotelu "Interkontinental", dok je bio u društvu bivših radnika Saveznog SUP pukovnika Dragana Garića i majora Milenka Mandića, pripadnika SDG.

Napadači su mu ispalili tri hica u glavu i pobegli, ali su lisice na ruke ubrzo stavljene Dobrosavu Gavriću, Draganu Nikoliću i Milanu Mikiju Đuričiću. Gavrić je u to vreme bio zaposlen u MUP, a u trenutku likvidacije bio je na bolovanju. Njegovo bekstvo posle ubistva izvedeno je prilično "nespretno" jer su ga saučesnici Vujadin Krstić i Dejan Pitulić prebacili u lozničku bolnicu, gde ga je policija i uhapsila.

Sva petorica učesnika u ubistvu, pa i lekar koji je Gavrića zbrinuo pre bolnice, sud je osudio na višegodišnje robije. Do danas, međutim, ostaje misterija ko su bili nalogodavci Arkanovog ubistva.

Dobrosav Gavrić, osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, pobegao je u Južnoafričku Republiku (JAR), gde se nalazi i danas, a u više navrata je pokušao da dobije azil, ali mu je zahtev odbijen. Ipak, ovo odbijanje ne znači da će Gavrić u skorije vreme biti izručen Srbiji, jer je u JAR ključni svedok ubistva tamošnjeg kriminalca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading